Se bucura pentru el, dar asteapta si el sa-i bucure cu ceva. Satenii din satul de bastina a candidatului desemnat la functia de premier spera ca ajuns in fotoliul de prim-ministru, Valeriu Strelet le va face drumurile, va deschide fabrici si ferme ca ei sa aiba de lucru. Cu Strelet candidat, unii sateni s-au facut poeti peste noapte.

Publicat:28.07.2015, 17:07


“Bravo, maladet. Tovarasul Strelet.


Deja a doua zi toata lumea din Tareuca vorbeste despre consateanul lor, care este candidat la functia de prim-ministru. Vestea i-a bucurat pe oameni, care spun ca Valeriu Strelet este dintr-o familie de gospodari si ca ar merita sa fie sef de Guvern.


“Avem nadejde in dumnealui, ca nu o sa ne faca de rusine.”


“A facut fantana ceea din deal, a ajutat la biserica. Sa vedeti cat e de furmos.”


“Am auzit ca vrea functia de prim-ministru? Eii.. sa-l ajute Dumnezeu. Intr-un ceas bun.”


Aseara, dupa ce a fost desemnat drept candidat la functia de premier, Valeriu Strelet s-a grabit sa-si publice pe o retea de socializare diplomele de studii. Asta dupa ce predecesorul sau, Chiril Gaburici si-a dat demisia dupa ce s-a descoperit ca are o diploma falsa. Valeriu Strelet este licentiat in istorie si economie.

 
Poate nu s-a mai repeta situatia cu domnul Gaburici sa tina 3 luni, da poate a tine un an.


Dascalii lui Strelet spun ca acesta era un elev cuminte.


Margareta BOSTANARI, PROFESOR TAREUCA: “Era curios de carte, ii placea mult sa citeasca. El de atunci era preocupat de politica.


Anii de scoala a elevului Strelet insa nu au trecut fara sotii.


Margareta BOSTANARI, PROFESOR: “Era pe deal si directoarea ma intreba unde sunt baietii tai. Eu ma duc, ii gasesc in papusoi. Jucam carti, cu o tigara in gura.


Satenii din Tareuca spera ca o data ajuns sus, consateanul lor nu va uita de satul de bastina si ii va ajuta.


Sa faca drumurile, sa faca fabrici mici in toate raionele de prelucrare a produselor.” 


“Lasa sa vina aici, la bar. Sa vada ce face lumea. Sa faca o ferma, sa avem de lucru, sa nu stam aici.”


In casa parinteasca unde Valeriu Strelet a copilarit stau acum rudele acestuia. Locuinta este una modesta comparativ cu cea in care isi duce traiul politicianul. Potrivit Rise Moldova, casa este estimata la 8 milioane de lei, iar pe fatada are un simbol ce seamana cu unul masonic. Nu am reusit sa-l intrebam pe Strelet despre acest simbol.