Dorin Chirtoaca a venit cu o reactie pe pagina sa de Facebook, dupa ce astazi la Consiliul Europei a fost semnata o declaratie pentru eliberarea detinutilor politici.

Publicat:27.06.2019, 17:08

"DIN LAC IN PUȚ

Dupa votul rusinos in favoarea Rusiei, 

delegatia RM la APCE mai da o data cu bata-n balta.

Conform celor din ACUM si PSRM, activistul de extrema stanga Pavel Grigorciuc (apararea caruia am luat-o si eu) si comunistul Grigore Petrenco au fost persecutati politic, dar subsemnatul - nu, despre care Consiliul Europei, acela unde umblati voi cu jalba-n protap, a spus expres, cu nume si prenume, in doua randuri, prin doua rezolutii votate practic unanim, chiar in acea sala pe 19 octombrie 2017 si 27 martie 2018, ca am fost arestat ilegal si suspendat ilegal din functie, iar dosarul este un exemplu de justitie selectiva si partinitoare.

Cateva intrebari:

1. Acum trebuie sa astept o condamnare din partea voastra, daca nu a reusit regimul Plahotniuc?!

2. De ce nu puneti in lista cel putin numele lui Filat, Platon, Bolboceanu, Tranga, Negruta, Chirinciuc si inca a multor altora persecutati de regim? Faceti o lista completa, nu umblati cu improvizatii. Chiar daca am admite ca au probleme cu legea, statul este obligat sa ii elibereze si sa o ia de la capat cu procesele, altfel doar legitimeaza si acopera faradelegile lui Plahotniuc. Tot eu pe ai vostri trebuie sa ii apar? Curios este faptul, ca mai mult nu o face nimeni. Sau in asemenea mod vreti sa "dregeti busuiocul" dupa votul in favoarea Rusiei?

3. Sustinatorii blocului ACUM, nu aveti intrebari cu privire la modul selectiv in care actioneaza pentru dreptate liderii vostri? Nu este asta o mostra de fatarnicie?", scrie Dorin Chirtoaca pe pagina sa de facebook.