Este zi de doliu la Causeni. Patru moldoveni dintre cei sase decedati in teribilul accident din Rusia au fost petrecuti pe ultimul drum. Familiile indurerate, dar si alti zeci de oameni au venit sa-si ia ramas bun. Toate drapelele au fost coborate in berna.

Publicat:09.08.2018, 11:12


Victor Tulea s-a stins la doar 44 de ani. El era soferul microbuzului, implicat in accidentul, care a luat viata a 6 oameni. Zeci de colegi ai barbatului si-au aliniat camioanele, pentru a-si lua ramas bun, si au claxonat minute in sir.  

„Suntem vreo 40 de oameni. Nu a putut sa evite accidentul."

A fost condusa pe ultimul drum si Nadejda Capatana, care era profesoara de chimie. A lasat in urma sa doi copii. 

"Plange inima."

"Am cunoscut-o fiind cu suflet mare."

Printre lacrimi, prietenii si colegii ne-au spus ca au cunoscut-o pe Nadejda ca pe o mama exemplara si un profesor dedicat. 

"O sa-mi amintesc de ea ca de o prietena."

Printre cei inmormantati astazi este o femeie, despre care oamenii spun ca a plecat in Rusia la munca, pentru a face un ban. Petrecut pe ultimul drum a fost si Ion Golban, de 68 de ani. Barbatul se intorcea de la rude, cand a nimerit in groaznicul accident. 

"Ma duc sa-mi vad nepotii si ma intorc. Apoi, am auzti ca s-a produs tragedia. Erau tineri. Puteau sa munceasca."

 Astazi, la Causeni a fost declarata zi de doliu, iar toate drapelele au fost coborate in berna. Autoritatile locale spun ca vor acorda ajutor financiar familiilor indurerate.