In hangarele aeroportului de la Marculesti se afla nu mai putin de 15 mii de rachete de lupta. Hangarele sunt situate foarte aproape de pista si exista un risc real sa se produca o tragedie. Despre asta a vorbit astazi Chiril Motpan, presedintele comisiei de securitate nationala, aparare si ordine publica, in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat:24.07.2019, 18:01

Chiril MOTPAN, PRESEDINTELE COMISIEI DE SECURITATE NATIONALA, APARARE SI ORDINE PUBLICA: "In hangarele aeroportului de la Marculesti se afla nu mai putin de 15 mii de rachete de lupta. Hangarele sunt situate foarte aproape de pista si exista un risc real sa se produca o tragedie.

Aeroportul are 5 sau 6 elicoptere dar nefunctionale. Cei implicati n-au raspuns pentru ilegalitati.

Autorii acestor scheme sunt protejati de organele procuraturii si din ministerul finantelor. Solicit crearea unei comisii parlamentare pentru a verifica aeroportul Marculesti de inspectia financiara si sa ne comunice despre masurile interprinse si ilegalitatile.

Un obiect de importanta strategica a ajuns in mana unor escroci.

Inspectoratul de frontiera gestioneaza fara a detine dreptul de proprietate. Acest fapt a generat riscuri ca bunurile sa treaca in posesie si de a semna ilegalitatile expuse avand efect negativ."