In timp ce unii din gospodari taie porcul acasa, altii prefera sa-l ia gata parlit de la producator. Mii de godaci de la ferme au fost sacrificati pentru a ajunge sub forma de parjoale si piftii pe masa de sarbatoare. Totusi, crescatorii spun ca cererea este mai mica fata de anii precedenti, din cauza importului masiv de carne.

In ajun de sarbatori forfota mare la ferma de porci din Cimiseni. Producatorii se lauda ca anul acesta au pregatit doar porci carnosi.


Pana a ajunge materie prima pentru bucate, porcii trec un adevarat ritual de taiere. La abator acestia sunt electrocutati, dupa care sunt spalati bine, apoi parliti. 


Totusi, crescatorii se plang ca cererea este mai mica comparativ cu anii precedenti. 

Anul acesta, pretul a scazut si variaza intre 36 si 41 de lei kilogramul de carne de porc taiat. Maruntaiele se vand separat si costa in medie 25 de lei pentru un kilogram.


Crescatorii spun ca ingrijesc porcii ca pe niste copii, insa cand vine timpul de taiere, atunci ei trebuie sa uite de mila. 

Anul acesta la ferma din Cimiseni au fost taiati peste 3 mii de porci. In total proprietarul dispune de 22 de mii de capete.