Un tanar de 24 de ani din Romania risca sa ajunga la inchisoare pentru inselaciune. Deocamdata este cercetat sub control judiciar, dupa ce a inchiriat de la firme din Brasov si Bacau doua autoturisme de lux, pe care le-a vandut.

Publicat:05.10.2018, 07:07

A fost prins în timp ce conducea a treia masina închiriata, cu care ar fi facut la fel, presupun anchetatorii. Celelalte doua, deja vândute, nu au fost gasite pâna acum de politisti.

Mai întâi, barbatul a închiriat de la Brasov o masina cu o valoare de piata de 12.000 de euro, apoi de la Bacau o alta, de 11.000 de euro. Cei de la firmele pagubite n-au mai vazut înapoi masinile.

Reporter: „Nu v-a stârnit suspiciuni?”

Cristian Panaite, administrator firma Bacau„Mi-a stârnit suspiciuni ca vorbea cu „haide Bos” si nu parea un tip profesional, la cum s-a recomandat. A tinut-o 4 zile, apoi l-am sunat si a zis ca o mai tine 2 zile, iar din acel moment nu a mai raspuns la telefon.”

 Reprezentantii firmei de închirieri din Bacau au reclamat fapta la politie si au facut cunoscut cazul pe internet. În câteva zile, au primit un pont despre suspect. Asa ca i-au anuntat pe politistii din Vrancea, care l-au prins pe tânar la volanul celei de a treia masini închiriate.

Vasile Stan, asociat firma Bacau: „Da, l-au prins. Am primit informatii prin intermediul retelelor de socializare si am aflat ca circula cu o masina de Galati. Am transmis aceasta informatie politistilor si ei l-au prins.”

 Reporter„Despre masini se stie ceva?”

 Asociat firma: „Nu se mai stie nimic despre masini. Lipsesc 2 masini.”

Când l-au prins pe tânar, politistii au constatat ca acesta conducea, chiar daca avea permisul de conducere suspendat. Între timp, si pagubitii din Brasov au facut reclamatie la Politie.

Paula Enache, IPJ Vrancea: „Politistii au stabilit ca a închiriat doua autoturisme pe care le-a vândut. Valoarea de piata a autoturismelor este 23.000 de euro. A fost retinut 24 de ore.”

Dupa retinere, tânarul este cercetat acum în libertate, sub control judiciar, pentru înselaciune.