Potrivit presei din Cehia, citata de BBC, cel putin opt persoane au fost impuscate mortal intr-un restaurant din localitatea Uhersky Brod, aflata in estul tarii.

Ultimul update: 24.02.2015, 15:54 Publicat:24.02.2015, 14:57

UPDATE 17:40 Thorbjorn Jangland, secretarul general al Consiliului Europei, a postat pe Twitter urmatorul mesaj: "Suntem ingroziti de informatiile privind atacul din Uhersky Brod. Un act de violenta care ne lasa fara cuvinte. Suntem cu gandul alaturi de victime, de familiile lor si de poporul ceh".

UPDATE 17:35 Radioul public ceh anunta ca atacul a avut loc in restaurantul "Drujba" ("Prietenia") din Uhersky Brod. Atacatorul ar fi tras 25 de focuri de arma si inainte de a actiona ar fi sunat la linia telefonica pentru raportarea crimelor a postului praghez Prima TV.

UPDATE 17:30 Potrivit primelor informatii, atacul nu ar avea caracter terorist, dar ancheta nu a putut stabili inca mobilul crimelor.


UPDATE 17:15 Ministrul ceh de Interne, Milan Chovanec, a confirmat incidentul, fara a oferi informatii despre numarul victimelor. Primarul localitatii a spus ca atacatorul s-ar fi sinucis, folosind propria arma, si ca ar fi suferit de o boala mentala.

UPDATE 17:00 Radio Praga il citeaza pe primarul din Uhersky Brod, potrvit caruia autorul atacului era un localnic in varsta de 60 de ani, care a tras cu 2 arme

UPDATE 16:55  Televiziunea publica din Cehia afirma ca din restaurant s-au auzit focuri de arma si chiar o explozie. Seful politiei si ministrul de Internse se deplaseaza la fata locului. Se pare ca atacatorul a intrat in restaurant tragand in toate directiile, dar a ucis numai o persoana. Restul de victime s-ar fi inregistrat in timpul interventiei fortelor de ordine.


UPDATE 16:53 Un purtator de cuvant al politiei din Cehia a anuntat ca agresorul a fost ucis.

UPDATE 16:50 Prima imagine de la fata locului:

Prima imagine de la fata locului.

Stire in curs de actualizare.