Compania Samsung Electronics a prezentat miercuri, in premiera, mult-asteptatul sau telefon pliabil, la o conferinta pentru dezvoltatorii organizata la San Francisco.

Publicat:08.11.2018, 13:00

Reprezentantii gigantului sud-coreean le-au programatorilor pentru Android sa înceapa sa lucreze la aplicatii pentru acest dispozitiv, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Producatorul sud-coreean de electronice a mai lansat o noua tehnologie pentru ecrane flexibile destinate dispozitivelor mobile si a anuntat ca lucreaza împreuna cu Google la dezvoltarea acesteia.


Telefoanele pliabile promit sa permita utilizatorilor sa efectueze activitati mai complexe, efectuate de obicei pe tablete sau laptopuri.


Obiectivul evenimentului de miercuri a fost sa obtina reactii deosebit de importante, pentru ca dezvoltatorii vor avea nevoie sa probeze noile tehnologii cu aplicatii, pentru a vedea ca functioneaza fara probleme atunci când telefonul va lua forma unei tablete.

Samsung se numara printre cele câteva companii care au anuntat ca telefoanele pliabile vor fi introduse în curând pe piata.

Desi Samsung nu a anuntat când va lansa noile dispozitive, analistii anticipeaza ca acest lucru se va întâmpla în prima jumatate a anului 2019, în caz contrar riscând ca noile telefoane Apple sa i-o ia înainte.


Dave Burke, vicepresedinte de inginerie pentru Android, a confirmat acest termen la o conferinta organizata separat de Google în California.
”Lucram îndeaproape cu Samsung la un nou dispozitiv, pe care intentioneaza sa îl lanseze la începutul anului viitor”, a spus Burke.


Compania chineza Huawei Technologies a anuntat la rândul sau ca intenioneaza sa lanseze un smatphone 5G cu ecran pliabil la jumatatea anului 2019.


Atât Samsung cât si Huawei au fost devansate însa de un startup chinez producator de ecrane, care a prezentat saptamâna trecuta un telefon pliabil cu un ecran de 7,8 inci, la un pret de circa 1.300 de dolari. Royole a anuntat ca va începe sa primeasca comenzi la sfârsitul lunii decembrie.


Preturile mari ar putea descuraja o cerere mare imediata pentru aceste produse, iar unii analisti au îndoieli ca exista o cererea uriasa pentru astfel de telefoane.


Samsung nu a oferit miercuri detalii refereitoare la preturile noilor telefoane.