Daca tot e stare de urgenta si o mare parte dintre moldoveni nu mai pot sa mearga nici macar la munca, unii nu se plictisesc si s-au apucat de bussines online - sa vanda teste pentru Covid-19. 46 de teste au fost vandute in mai putin de o ora, dupa ce a fost plasata informatia despre ele pe un site de anunturi din tara. Responsabilii de la guvern indeamna cetatenii sa fie atenti, pentru ca un astfel de test se poate face doar cu prezenta unui specialist.

Publicat:02.04.2020, 23:32

Autorul anuntului scrie ca vinde 46 de teste rapide pentru coronavirus. Toate avand certificatele necesare.

Vasile, AUTORUL ANUNTULUI: „Le-am adus din China, sunt devamate, au toate certificatele, toate CE-urile, ISO tot.”

Barbatul sustine ca le-a adus din China prin intermediul unei companii care colaboreaza cu o fabrica de acolo. Speriati de noul virus si in cautarea metodelor de protectie si de tratare pentru acesta, oamenii au reactionat instant. Asa ca, in mai putin de o ora toate teste au fost vandute, fiecare cu cate 10 euro. Responsabilii de la Guvern, insa, ii indeamna pe oameni sa nu se aventureze sa cumpere tot ce gasesc pe internet, pentru ca aceste teste pot fi facute doar in prezenta specialistilor.

Vitalie DRAGANCEA, CONSILIERUL PRIM-MINISTRULUI: „Compania care vinde aceste preparate trebuie sa detina licenta de activitate farmaceutice si nu cred ca aceste teste pot fi folosite in afara unui laborator. Probabil aceste teste sunt mai mult o smecherie.”

Am incercat sa obtinem o reactie de la oamenii legii in acest sens, da nu ni s-a raspuns la telefon.