Un muzeu de vis pentru amatorii de dulciuri se deschide la New York, in aceste zile. Odata ce ajungi in interior, parca nimeresti in lumea ciocolatei. Vizitatorii pot gusta din zeci de feluri de ciocolata, preparata chiar in fata lor. Este primul muzeu de acest fel din metropola americana.
In acest muzeu, prepararea ciocolatei reprezinta o adevarata arta. Aici, sunt folosite retete vechi, dar si mai noi spun bucatarii, dar toate sunt tinute in secret. Astfel, vizitatorilor le ramane doar sa savureze cele mai delicioase feluri de ciocolata din lume. Ideea de a crea un asemenea muzeu apartine renumitului ciocolatier, Jacques Torres, cunoscut si ca Mr. Chocolate.
Jacques TORRES, CIOCOLATIER "- Oamenii mereu ma întreaba care este cea mai buna ciocolata si eu mereu le spun. Cea mai buna ciocolata este cea care îti place, cea care îti aminteste de copilarie, care îti vorbeste. Nu conteaza este americana sau europeana."
Vizitatorii pot gusta si din ciocolata fierbinte mexicana, iar copii se pot inscrie la diverse cursuri, unde vor invata modalitati de preparare a acesteia. Important este si vasul din care se bea ciocolata fierbinte. Asa ca, in muzeu sunt expuse si cani speciale, aduse din diferite tari. Cea mai cautata este cea care nu lasa urme pe fata, dupa ce bei din ea.
Jacques TORRES, CIOCOLATIER "Este cunoscuta ca si cana pentru mustati. Ciocolata nu va murdari mustata. O va proteja."
Muzeul se deschide in aceste zile la New York. Asemenea locatii dedicate ciocolatei mai pot fi gasite la Barcelona ori Bruxelles.