Imi dau demisia si il astept pe Filat sa vina in Parlament sa-si anunte si el plecarea. Asta a spus Vlad Plahotniuc, dupa ce functia lui a fost lichidata de Legislativ. Plahotniuc a primit astazi vot de neincredere din partea PLDM si PCRM. Nu s-a lasat insa fara scandal. Liberalii si democratii au parasit sala de sedinte, declarand ca, prin votul de astazi, liberal-democratii au distrus alianta.

Ultimul update: 15.02.2013, 22:51 Publicat:15.02.2013, 14:38


Inainte de anunt, liberal-democratii si comunistii au votat pentru lichidarea functiei de prim-vicepresedinte al Parlamentului. Ulterior, Vlad Plahotniuc a primit si votul de neincredere, iar presedintele comisiei juridice, care este liberal, a declarat ca proiectul nici nu fusese examinat anterior in comisie.


Dupa ce si-a dat demisia si a primit votul de neincredere, Vlad Plahotniuc a fost si destituit, tot cu votul PLDM si PCRM. Liberalii si democratii au parasit sala.


In timp ce liberalii si democratii vorbesc despre alianta PLDM-PCRM, liderul comunistilor neaga ipoteza si spune ca ar vota si pentru demisia premierului.