Cu totii gatim, dar nu toti au facut o pasiune pentru asta. Iar daca mai si filmezi intreg procesul, atunci chiar vorbim despre talent adevarat. Atrasa de gatit este si Ana-Maria Cojocaru care este autoarea primului blog video culinar din R. Moldova. Iar cine nu are un vlog, facebook-ul e platforma prietenoasa unde te poti promova si impresiona, cum se intampla in cazul unei alte tinere, Natalia Popa.


La 23 de ani, pe langa faptul ca are deja o afacere cu decoratiuni si vesela, Ana-Maria este si autoarea primului video-blog culinar de la noi.

Ana-Maria COJOCARU, VLOGGER: “Gatesc de mult timp, iubitul meu este un gurmand adevarat, pentru el conteaza mult ce mananca de dimineata.”


Deocamdata, tanara a publicat doar doua filmulete cu specialitati pregatite de ea, altele opt fiind “la coacere”.


Ana-Maria COJOCARU, VLOGGER: “Ce-am observat, ca la filmari nu-mi iese sa gatesc atat de bine ca acasa. De exemplu, untul trebuie sa stea mult la foc ca imaginea sa-l prinda, alteori tebuie sa pun la cuptor, dar el e deja racit.”


Pasionata de bucataria mediteraneana, tanara face totul din pasiune, fara sa aiba deocamdata vreun profit din asta.


Ana-Maria COJOCARU, VLOGGER: “Este evident ca-mi place, vreau sa induc in societate un pic de pozitivism. Sa indemn oamenii sa se bucure si sa gateasca acasa pentru cei dragi, sa se bucure de timpul petrecut in familie, pentru ca e important.”


Ana-Maria calatoreste des, asa ca a avut ocazia sa cunoasca indeaproape bucatariile locale.

 
Ana-Maria COJOCARU, VLOGGER: “Eu nu voi filma retete traditionale pentru ca sunt de parerea ca gospodinele cunosc cel mai bine retetele traditionale, cu siguranta eu aici nu sunt un profesionist, dar eu studiez foarte mult bucatariile internationale si voi incerca tot ce stiu eu sa impartasesc.”

Fara un video-blog, dar cu aceeasi dragoste pentru gatit este si Natalia Popa, o tanara mamica, pentru care statul la bucatarie nu este o povara. Tanara a facut o adevarata pasiune din asta.

Natalia POPA: “Imi place de mica sa gatesc, ma inspira mama mea.”


Tanara poate veni si in ajutorul femeilor ocupate, care nu apuca sau nu stiu sa pregateasca o masa de sarbatori.


Natalia POPA: “Lucrez doar cu produse naturale, de casa, nu pun coloranti, absolut nimic.”


Natalia isi impartaseste experienta pe facebook, un blog inca nu se gandeste sa-si plamadeasca.

Natalia POPA: “Mie imi place asa sa stau mai in umbra.”


Natalia vrea sa devina un chef cu acte in regula asa ca din toamna, tanara intentioneaza sa se inscrie la cursuri specializate.