Compania aeriana low cost Wizz Air lanseaza in Romania programul \'Pilot Academy\', prin intermediul caruia tinerii cu putina sau fara experienta de zbor pot obtine licenta de pilot comercial si perspectiva de a lucra ca pilot la Wizz Air.

Potrivit unui comunicat al operatorului, programul colaboreaza cu doua scoli - Trener Kft în Nyiregyhaza si Egnatia Aviation în Kavala, Grecia. Cursurile vor începe în lunile iulie si septembrie cu Egnatia si în noiembrie cu Trener Kft.
Programul integrat consta în 750 de ore la sol, 60 de ore în simulator si 145 de ore de antrenament de zbor pe parcursul a 16 sau 21 de luni la una dintre cele mai experimentate scoli de zbor partenere Wizz Air.
Cadetii care absolva cu succes programul 'Pilot Academy' îsi pot începe activitatea la Wizz Air în calitate de Pilot Trainees (pilot în pregatire). Dupa terminarea urmatoarelor programe Airline Transition Program, Type Rating Course, Line Training, precum si a altor training-uri interne în cadrul Wizz, au oportunitatea de a începe sa zboare în calitate de co-piloti în întreaga retea Wizz Air, progresând în cariera.
“Suntem încântati de lansarea Wizz Air Pilot Academy în România, una dintre cele mai importante tari din reteaua Wizz, unde avem sase baze si aproximativ 900 de angajati (...) Ma bucur ca prin intermediul acestui program putem sa oferim urmatoarei generatii de cadeti aspiranti din România oportunitati unice pentru a face parte din echipa Wizz, prin sustinerea pe care le-o acordam sa-si îndeplineasca visul de a deveni piloti”, a declarat Diederik Pen, vicepresedinte executiv si Chief Operaions Officer la Wizz Air.
Wizz Air are peste 3.500 de angajaţi, opereaza o flota de 90 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigura conexiunea între 145 de destinatii din 44 de tari. Operatorul a transportat 28,2 milioane de pasageri anul trecut.
Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusa în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membra a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţa la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.