Ministra Sanatatii, Ala Nemerenco a anuntat astazi ca in urma atacului din regiunea Odesa, cinci angajati al Centrului de reabilitare pentru copii din Sergheevca detinuta de ministerul Sanatatii au fost raniti, un alt angajat, insa din nefericire a murit.  

Ultimul update: 01.07.2022, 15:33 Publicat:01.07.2022, 15:26

„Ministerul Sanatatii detine in Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu conditii bune, copiii cu probleme de sanatate din Republica Moldova avand posibilitatea sa beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Marii Negre. Cu regret activitatea lui a fost stopata in perioada pandemica si numai am pregatit planuri pentru reluarea activitatii, si a venit razboiul”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook. 

Astfel ca ministra Sanatatii a anuntat ca in urma atacului, centrul nu a avut de suferit grav, fiind afectate doar geamurile. Afectata fiind, insa o alta cladire in care se aflau angajatii centrului. 

„Dar cu regret am fost anuntati ca 5 colaboratori ai Centrului sunt raniti si unul a decedat, ei toti locuind in cladirea care a fost afectata de bombardamente. Acesti oameni pasnici au facut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si daruire si le dorim din suflet recuperare totala. Familiei colegului decedat exprimam profunde condoleante si pareri de rau”, a adaugat Ala Nemereco.  

Rachete rusesti au lovit vineri dimineata devreme o cladire de apartamente cu noua etaje si o statiune balneara in apropiere de portul ucrainean Odesa de la Marea Neagra, ucigand cel putin 18 persoane si ranind zeci, au declarat autoritatile ucrainene, citate de Reuters.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.