Rusia vrea sa-l inlature pe Volodimir Zelenski din functia de presedinte al Ucrainei pana la sfarsitul acestui. Rusii ar fi elaborat si un plan de destabilizare in Ucraina cu numele de cod Maidan-3. Dezvaluirile au fost facute de liderul de la Kiev intr-un interviu pentru The Sun, in care a spus ca a fost vizat de mai multe tentative de asasiant.

Publicat:21.11.2023, 11:59

Rusia incearca sa divizeze societatea ucraineana, sa creeze haos in interiorul tarii si sa-l inlature de la putere, sustine liderul de la Kiev.

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI: „Isi doresc foarte mult - exista un plan „Maidan 3” de schimbare a presedintelui - poate nu prin crima, ci prin schimbarea autoritatii. Vor folosi toate mijloacele pe care le au la dispozitie. Ideea este ca vorbim despre o operatiune care si-a primit un nume si care se va desfasura pana la finalul anului.”

In acest context Zelesnki a spus ca nu ar fi  prima data cand rusii ar incerca sa-l elimine, precizand ca pana acum ar fost vizat de 5 sau 6 tentative de asasinat.

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI: „-Normal, prima data este mai interesant, iar dupa aceea esti ca si cu Covid-ul.
-Cate au fost?
-Chiar nu stiu, cred ca nu mai putin de 5 sau 6, nu mai putin.”

La intrebarea daca Ucraina ar profita de sansa de a-l ucide pe presedintele rus Vladimir Putin daca ar aparea o astfel de oportunitate, Zelenski a precizat ca tara sa are dreptul la aparare.

In interviul pentru The Sun, Zelenski mai spune ca razboiul din Ucraina se poate transforma intr-un unul mondial daca Rusia nu e tinuta sub control. Moscova nu va ceda si va continua sa lupte pana cand SUA si China, impreuna, ii vor cere sa-si retraga trupele. Dar, daca Rusia va invinge Ucraina, tarile NATO din flancul estic vor deveni urmatoarele tinte.