Cu siguranta,in bucataria ta se gasesc canisi farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul timpului. Parca nu ai vrea sa le arunci, dar nici nu le mai poti folosi. Insa, ceea ce nustii este ca aceasta vesela ciobita te poate imbolnavi sau rani. Iata cum!
Zgarieturile si crapaturile veselei acumuleaza murdarie si microbi care iti pot afecta sanatatea. In plus, la vopsirea veselei se folosesc sarurile unor elemente daunatoare (cobalt, bor, cadmiu). Cat vopseaua este intreaga, totul este in regula. Insa,in momentul in care apare o fisura, aceste substante toxice ajung in mancare.
Canile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot rani si chiarse pot sparge atunci cand torni in ele ceva fierbinte.
Cum ar fi ca o cana plina cu ceai fierbinte s-ar spargein mana ta? Nu prea placut.
Prin urmare, locul lor nu este in bucataria ta, ci la cosul de gunoi.