Un barbat a fost condamnat la 15 ani si 6 luni de inchisoare, de Curtea de Apel Chisinau, dupa ce a impus doua tinere sa practice prostitutia intr-un apartament din capitala.

Publicat:20.12.2019, 13:08

Potrivit procurorilor, tinerele aveau varstele de 15 si 16 ani si erau in situatie financiara complicata, una dintre ele fiind orfana. Barbatul le-a lasat sa locuiasca in apartamentul sau, din motiv ca acestea erau in cautarea unei locuinte pe care sa o poata inchiria la un pret mai mic. Ulterior, barbatul le-a impus sa practice prostitutia, iar atunci cand fetele nu doreau sa intretina relatii sexuale ori sa consume alcool, acesta le batea.

"Adolescentele lucrau pe timp de noapte si deserveau cate 2-3 clienti, iar in schimb primeau 300 de lei. Taxa pe care o platea un client era de 800 lei pe ora, iar banii ii primea inculpatul. Clientii apelau la serviciile acestora dupa ce consultau diverse pagini electronice pe care inculpatul publica anunturile si le aducea pe victime cu taxiul la fiecare client.", spun procurorii.

Insa, dupa o perioada de patru luni de exploatare sexuala, una din adolescente a depus plangere la politie, iar barbatul a fost retinut si plasat in arest, la solicitarea procurorilor. Acesta nu si-a recunoscut vina si a spus ca lucra in constructie, iar seara cu aceste doua adolescente iesea in oras, dar nu le exploata sexual.

In acest sens, procurorii s-au confruntat cu repetate contestari in instanta de judecata din partea acestuia, insa audierile lui, ale victimelor si declaratiile martorilor au dus la condamnarea acestuia de catre Curtea de Apel Chisinau. Dupa decizia judecatorilor, barbatul a fost escortat direct in penitenciar.

*Imagine simbol.