Cuptorul cu microunde este un accesoriu din bucatarie, pe care aproape orice casa il detine, dar lumea nu realizeaza la ce pericole se expune daca pune anumite alimente in el.
Pentru a te proteja pe tine si familia ta, ai grija ca urmatoarele alimente sa nu ajunga niciodata in cuptorul cu microunde.
1. Fructele
Anumite fructe, precum merele si bananele, isi vor pierde doar un pic din textura si gust, dar altele, precum strugurii, vor exploda si fuctele uscate, ca de exemplu stafidele sau prunele, iti vor afuma bucataria.
2. Cutiile de carton, cu mancare la pachet
Pe cat sunt de utile aceste cutii preluate de la chinezi, pe atat de periculoase sunt in cuptorul cu microunde, deoarece pot lua foc. Daca le folosesti in schimb pe cele cu manere de metal, acestea scot scantei care pot strica cuptorul definitiv.
3. Folie de aluminiu
Orice metal iti va praji circuitele cuptorului cu microunde, deci nu trebuie sa introduci in el niciun recipient sau folie. In cazul caserolelor, daca au peretii mai grosi, mancarea pur si simplu nu se va incalzi, pentru ca metalul reflecta microundele, care nu pot trece de acest material, dar metalul se incalzeste de la curentul electric care circula prin interior si astfel exista riscul unui incendiu.
4. Plastic
95% din plasticul incalzit elibereaza chimicale periculoase. Desi unele recipiente sunt marcate ca fiind sigure de folosit in cuptorul cu microunde, incearca sa eviti orice recipient de plastic.
5. Oua intregi
Daca nu stii deja, incalzirea rapida va produce foarte mult abur sub coaja si pentru ca nu are unde sa se elimine, va face oul sa explodeze. Nu se va strica neaparat cuptorul, dar iti va fi destul de greu sa-l cureti. Dacat vrei neaparat sa fierbi ouale in cuptorul cu microunde, fa intai o mica gaura in coaja, ca sa poata iesi aburul.