COVID-19 face ravagii in Republica Moldova. Situatia a scapat de sub control si se inrautateste pe zi ce trece, Moldova ajungand pe primul loc in Europa la numarul de noi imbolnaviri cu Covid-19 raportat la numarul de locuitori. Lipsa acuta a echipamentelor medicale si a echipamentelor de protectie individuala reprezinta o adevarata drama pentru spitalele din Moldova. Dupa luni de zile de munca in conditii inumane si lipsa de sustinere din partea autoritatilor centrale, constienti fiind de imposibilitatea asigurarii calitatii actului medical in conditiile date (peste 2600 de cadre medicale fiind deja infectate cu COVID-19), medicii au ajuns intr-o situatie disperata si au nevoie de sustinerea noastra.

Publicat:15.07.2020, 18:20

Suntem un grup de voluntari din mai multe organizatii civice din Europa si SUA (Romanian United Fund* - SUA, Caravana cu Medici** - Romania, Asociatia Obsteasca Perspectiva*** - Republica Moldova, ****Primaria Municipiului Cahul, Republica Moldova) si ne-am unit pentru a aduna fondurile necesare achizitionarii echipamentelor medicale indispensabile tratarii pacientilor infectati cu Covid-19 si pacientilor cu boli cronice internati in Spitalul Raional Cahul, Republica Moldova.

Ne propunem sa achizitionam:

Cardiomonitoare - 2 buc.

Infuzomate -10 buc.

Umidificatore de O2 -10 buc.

Concentratoare de O2 -10 buc.

Pulsoximetre digitale -10 buc.

Lampe de cuart (ultraviolet) - 5 buc.

Seturi pentru subclavie (Seldinger) - 50 buc.

Catetere biluminale subclavie (pt. Hemodializa) - 20 buc.

Echipamente de Protectie Individuala (EPI) – in limita posibilitatilor.

In acest moment cu adevarat dificil din punct de vedere social si medical, este important sa ne implicam si sa colaboram pentru a salva vieti – vietile noastre, ale copiilor nostri, ale parintilor si rudelor noastre.

Te rugam sa nu ramai indiferent, sa faci o donatie si distribui acest apel prietenilor si cunoscutilor tai. Solidaritatea noastra, a tuturor, poate face diferenta intre viata si moarte, iar in aceste zile este mai necesara ca oricand! 

Orice donatie, oricat de mica sau de mare va salva vieti omenesti.

Pentru donatii va rugam sa accesati link-urile de mai jos:

1. - Diaspora - https://www.facebook.com/donate/3077312259024428/?fundraiser_source=external_url

2. - Pentru cetatenii din Republica Moldova dar si cei din afara tarii puteti face o donatie direct pe platforma Romanian United Fund https://www.romanianunitedfund.org/cahul_fundraising

Fa din dorul tau de casa o fapta generoasa!

*Romanian United Fund (RUF) – organizatie non-profit din SUA, care urmeaza reguli financiare stricte si este verificata de Internal Revenue Service in Statele Unite. 100% din fondurile stranse prin RUF sunt trimise asociatiilor si cauzelor pe care RUF le sustine - https://www.romanianunitedfund.org

Rezultate campanie strangere de fonduri Covid-19, pentru Romania: 

https://www.romanianunitedfund.org/coronavirus_campaign_results

**Caravana cu Medici - https://www.caravanacumedici.ro 

***Asociatia Obsteasca Perspectiva - https://www.aoperspectiva.org 

****Primaria Municipiului Cahul - http://www.primariacahul.md/