Mai multi preoti din Rusia s-au apucat sa lupte cu alcoolismul de la bordul unui avion. Acestia au stropit cu agheasma peste orasul Tver, in speranta ca locuitorii vor fi vindecati de aceasta dependenta. Se pare totusi ca ritualul, care se repeta de 13 ani, nu are efect, asa cum oamenii nu renunta sa consume alcool in exces, anunta autoritatile.

Publicat:12.09.2019, 20:32

Imbracati in vesminte bisericesti, luand cu ei icoane si agheasma, preotii au urcat la bordul unui avion de mici dimensiuni si s-au pornit in misiunea “speciala”. Acestia au sfintit orasul Tver de la 600 sute de metri inaltime, spunand rugaciuni.  

Parohii sustin ca oamenii, care sunt dependenti de alcool, se pot ruga pentru a se vindeca, iar apa sfintita este un ajutor in plus.

MITROPOLITUL SAVVA DIN ORASUL TVER: “Vreau ca aceasta rugaciune sa pazeasca orasul nostru si de alte nenorociri, nu doar de alcoolism.”

Potrivit jurnalistilor rusi, s-au varsat in jur de 70 de litri de apa sfanta timp de cateva minute. In timpul asa-zisei ceremonii, magazinele unde se vand alcool au fost inchise. Nu este pentru prima data cand se oficiaza un astfel de ritual. 

Aleksandr GORYACHEV, PREOT: “Cu aceasta icoana zburam deasupra orasului inca din 2006. A devenit deja un simbol al pocaintei.”

Solutie, fara prea mare rezultat, insa, sustin autoritatile locale, care spun ca numarul accidentelor provocate din cauza soferilor urcati bauti la volan se ridica la aproape 200 de la inceputul anului.