Procurorul general interimar, Ion Munteanu, sustine ca declaratiile facute de directorul CNA, Iulian Rusu, in plenul Parlamentului, sunt manipulatorii si incorecte, care incearca din rasputeri sa isi motiveze existenta. Mai mult, procurorul spune ca declaratiile lui Iulian Rusu sunt rezultatul promovarii de catre Procuratura Generala si Procuratura Anticoruptie a necesitatii de lichidare a Centrului National Anticoruptie. 

Ultimul update: 12.05.2023, 14:13 Publicat:12.05.2023, 13:50

„Procuratura Generala considera cel putin aceste declaratii ca fiind manipulatorii si incorecte in esenta. In opinia mea reprezinta o frustrare a acestei institutii care incearca din rasputeri sa isi motiveze existenta. Ori toate investigatiile de amploare care au fost finalizate in ultimul an, apartin exclusiv Procuraturii Anticoruptie, Procuratura Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale sau Procuraturii Generale”, a declarat pentru PRO TV, Ion Munteanu. 

Totodata, procurorul general interimar ne-a spus ca declaratiile directorului CNA sunt rezultatul promovarii de catre Ion Munteanu si Procuratura Anticoruptie a necesitatii de lichidare a Centrului National Anticoruptie, cu atribuirea resurselor acestei institutii Procuraturii Anticoruptii. Astfel incat, sa fie creata o structura similara a Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, sustine Munteanu. 

„Mai mult ca atat, in opinia mea este inadmisibil si contrar legii, ca directorul CNA si-a permis sa se implice direct in activitatea organului de urmarire penala, CNA. Aceste fapte urmeaza sa fie calificate si apreciate din punct de vedere legal”, a adaugat procurorul general interimar, Ion Munteanu. 

Astazi, directorul Centrului National Anticoruptie, Iulian Rusu, s-a aratat nedumerit de relatiile de colaborare a institutiei pe care o reprezinta cu Procutura Anticoruptie si Procuratura Generala. Acesta sustine ca acestia sunt neclare in ultima vreme. Declaratia a fost facuta de la tribuna Parlamentului, in timp ce prezenta raportul de activitate a CNA pentru anul 2022. 

Totodata, responsabilii de la Procuratura Anticoruptie ne-au spus ca vor reveni mai tarziu cu o reactie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.