Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Nationala a Romaniei. Sefa statului a mentionat ca Romania este pentru noi „un pilon de rezistenta si este cel mai aprig avocat in drumul nostru european”. 

Publicat:01.12.2023, 09:42

„Romania este iubita in Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisa cu dragoste de parinti, istoria de la care invatam multiple lectii de demnitate si cultura care construieste cele mai statornice punti. Romania este iubita aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Si stiu ca si Moldova este iubita in Romania.

Romania, de-a lungul anilor, ne-a iubit neconditionat, fara a astepta lauri sau beneficii. Si ca orice iubire autentica Romania nu a strigat-o batandu-se cu pumnul in piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstante”,  a scris sefa statului pe Facebook. 

Totodata, presedintele a subliniat contributiile pe care le-a adus tara vecina in dezvoltarea Republicii Moldova.

„Ne-a oferit lumina, la propriu, cand aveam cea mai mare nevoie, ne ajuta sa modernizam localitatile, sa salvam vietile cetatenilor de pe malul stang al Prutului prin serviciul medical de urgenta SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criza pandemica. Si nu doar lista lunga a ajutoarelor oferite ne face sa fim profund recunoscatori, ci si increderea noastra ca putem mereu conta pe Romania”,  a mentionat Maia Sandu.

Presedintele a mentionat ca Romania este pentru tara noastra un pilon de rezistenta si este cel mai aprig avocat in drumul nostru european.

„O privim cu speranta atunci cand ne aflam la nevoie si ca reper in aspiratiile noastre de aderare la UE. Iar Romania ne priveste cu incredere ca vom izbuti in calea aleasa. Ne leaga trecutul, dar si mai mult ne leaga viitorul. Ne leaga dorinta de a construi o societate dreapta si buna pentru toti cetatenii nostri, de a deveni mai puternici impreuna. Drumul nostru este comun - locul nostru este impreuna in Uniunea Europeana. Stim Romania alaturi de noi - si acest lucru ne ajuta sa avem incredere in viitor, oricat de mari ar fi incercarile prin care trecem. La multi ani tuturor celor care simt romaneste, vorbesc limba romana si iubesc Romania!”, a scris presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Citeste si : 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Semnificatiile acestei zilei. Pe ce alte date a mai fost in trecut sarbatorita ziua Romaniei

​1 Decembrie este ziua in care romanii de pretutindeni sarbatoresc drept Ziua Nationala a Romaniei, cel mai important moment din istoria romanilor. In urma cu 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu Romania, si a consfintit ceea ce acum numim Romania Mare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.