Curtea Suprema de Justitie a admis, astazi, cererea avocatilor lui Igor Dodon de a trimite spre expertizare imaginile video in care Vlad Plahotniuc ii da fostului presedinte o sacosa neagra in care ar fi fost bani.

Publicat:29.02.2024, 12:22

In mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat imagini filmate cu camera ascunsa in care se vede cum Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra lui Igor Dodon.  Ulterior, Iurie Renita si Andrei Nastase au cerut ca Procuratura Generala sa investigheze aceste imagini.

Pe 24 iunie in acelasi an, Procuratura Generala a anuntat printr-un comunicat de presa ca Procuratura Anticoruptie a examinat denuntul depus de Andrei Nastase si adresarea lui Iurie Renita si a dispus neinceperea urmaririi penale pe motiv ca faptele persoanelor vizate in inregistrari nu intrunesc elementele vreunei infractiuni. Procurorii au mai precizat ca in cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit ce era in sacosa si nici obiectul cu care a fost facuta inregistrarea.

Atunci, Igor Dodon a negat acuzatiile. Fostul sef de stat a declarat ca stia ca este filmat si ca nu a luat acea sacosa neagra intinsa de Vlad Plahotniuc. 

Dosarul „sacosa neagra” a ajuns in instanta acum doi ani, insa abia peste un an procesul a inceput sa fie examinat la Curtea Suprema de Justitie. In acest dosar, Igor Dodon este invinuit de imbogatire ilicita, incalcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice, tradare de patrie, corupere pasiva si acceptarea finantarii partidului socialistilor de catre o organizatie criminala. Fostul presedinte neaga acuzatille si se declara nevinovat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.