O noua secventa video de la o intalnire dintre Vlad Plahotniuc si presedintele Igor Dodon a fost facuta publica de catre deputatul Iurie Renita. In imagini se vede cum Plahotniuc ii da o punga neagra lui Dodon, iar Renita spune ca in ea ar fi fost bani. In replica, presedintele spune ca nu stie ce era in punga si ca totul este o inscenare.

Ultimul update: 18.05.2020, 11:53 Publicat:18.05.2020, 11:38

Igor Dodon: "Iar umblati cu culioasili?"

Vlad Plahotniuc: "Eu nu stiu cat, Costea mi-a dat."

Igor Dodon: "Dati lui Costea si maine ii va da lui Cornel, pentru ca eu la cinci zbor si el trebuie sa dea salariile."

Vlad Plahotniuc: "El trebuie sa ii dea lui Cornel?"

Igor Dodon: "Da, ei se vor lamuri intre ei.”

Aceste imagini au fost prezentate astazi intr-o conferinta de presa de deputatul Iurie Renita.

Iurie RENITA, DEPUTAT PPDA: “Pana in prezent, nu am vazut nicio secventa video in care sa apara pe viu si sacosa neagra cu acele presupuse 600-900 de mii de euro pe care Dodon le cerea de la Plahotniuc urmare a discutiei cu Kozak.

Dupa mine acum exista suficiente motive si banuiala rezonabila sa consideram ca in acea sacosa neagra era tocmai suma mentionata mai sus ce urma sa fie transmisa la indicatia lui Dodon de la Cornel de la Costea si ulterior distribuita angajatilor PSRM.” 

Iurie Renita a declarat ca astazi va depune o plangere la procuratura si va prezenta si acest material video.

Iurie RENITA, DEPUTAT PPDA: “Le prezint eu aceasta proba care dupa mine intruneste toate elementele constitutive ale infractiunii. Poate procuraturile respective nu au avut acces la aceasta proba video sau sub presiunea lui “olecutica de doctor” nu au dorit sa le vada si le-au tainuit.”

In replica Igor Dodon a scris pe facebook ca este o razbunare pentru ca atat Plahotniuc, cat si PAS nu mai sunt la putere.

“Tactica lui Plahotniuc a fost sa insceneze diferite provocari si pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta facuta pentru inregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generala sa faca toate verificarile si sunt sigur ca vor descoperi falsul si manipularea care stau in spate, asa cum au descoperit si la precedentele imagini”, a scris Igor Dodon intr-o postare pe facebook.

Imagini de la intalnirea lui Dodon cu Plahotniuc si Iaralov au mai fost publicate si anterior. Intr-un filmulet Dodon spunea ca s-ar putea intelege cu Rusia sa inchida dosarele pe numele lui Plahotniuc, iar in altul presedintele vorbeste despre cati bani are nevoie pentru intretinerea partidului. Atunci a fost initiata urmarirea penala, insa la inceputul lunii martie Procuratrua Anticoruptie a anuntat ca nu va mai continua dosarul pe marginea finantarii PSRM, precizand nu exista elementele care ar putea constitui o infractiune.