Guvernul nu va negocia cu socialistii cedarea unor ministere, iar cabinetul de ministri nu ar avea nevoie de interventia PSRM, asa cum mentiona anterior seful statului. A declarat astazi premierul Maia Sandu.

Publicat:09.10.2019, 14:26

REPORTER: „Igor Dodon a declarat in cadrul unei emisiuni ca unele ministere, a zis el doua-trei, nu-si fac deloc bine treaba. Nu a mentionat care anume, dar a zis ca daca ar fi dupa el, ar da afara vreo trei ministri...”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL RM: „Nu e dupa el, prim-ministrul decide cine ramane in functie si cine nu ramane. La moment toti raman in functie. Igor Dodon poate sa se dea cu parerea asa cum poate sa se dea orice cetatean al RM. Deciziile din cadrul guvernului le ia prim-ministrul.”

REPORTER: „El a spus ca este gata ca cei din PSRM sa ofere o mana de ajutor, adica ar putea sa intervina. Ei si-ar dori doua-trei ministere, din cele spuse de el. Ati fi gata in caz de...”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL RM: „Nu discutam despre schimbarea componentei guvernului. Avem un plan de guvernare care a fost aprobat inclusiv de catre socialisti.”

Anterior, presedintele a criticat, in cadrul unei emisiuni, activitatea cabinetului de ministri si a spus ca cel putin trei dintre ei ar trebui demisi. Dodon nu a precizat nume. Totodata acesta spunea ca socialistii sunt gata sa se implice in activitatea executivului. 

VEZI SI: Igor Dodon, care a acuzat Guvernul de incompetenta, spune ca socialistii sunt gata sa preia sefia la cateva ministere. El a facut declaratia la postul de televiziune N4 - VIDEO