Google+

A murit in drum spre spital. Un bebelus externat la Edinet dupa pneumonie si adus de mama sa la Chisinau pentru a fi consultat, s-a stins in cabinetul medicului de garda de la autogara - VIDEO

A murit in drum spre spital. Un bebelus externat la Edinet dupa pneumonie si adus de mama sa la Chisinau pentru a fi consultat, s-a stins in cabinetul medicului de garda de la autogara - VIDEO
Embed:

A murit in drum spre spital. Un bebelus de doar sapte luni, externat ieri din spitalul raional Edinet dupa pneumonie, a murit astazi la autogara de Nord. Micutul a fost adus de mama sa la Chisinau pentru a fi consultat de medicii de aici. Pe drum, copilului i s-a facut rau, si ajuns in capitala, el s-a stins in cabinetul medicului de garda de la autogara.


Medicul de la autogara de Nord, in mainile caruia a murit bebelusul, povesteste ca astazi dimineata cand a fost adus in cabinet, micutul abia de mai respira.


Nelea RUSU, MEDIC: “Cand a fost adus la mine, copilul practic nu mai avea semne de viata. Pupilele nu reactionau, mainele erau vinete. Am incercat sa fac ceva, a venit si ambulanta si a constatat decesul.”


Soferul microbuzului de pe ruta Chisinau-Edinet, cu care a venit femeia de 28 de ani impreuna cu micutul, spune ca a observat pe drum ca ceva nu este in regula.


Igor CROPACI, SOFER
“De la inceput totul era bine, copilul plangea.”


Femeia le-a spus medicilor ca s-a pornit la Chisinau in jurul orei 4 dimineata. La Balti, ea ar fi hranit copilul, apoi micutul a inceput sa se simta rau. Ieri, el fusese externat din spitalul de la Edinet, unde a ajuns cu pneumonie.


Nelea RUSU, MEDIC
“Medicul de la Edinet i-a spus sa mearga acasa si sa revina peste doua zile, dar ea a hotarat altceva. Doamna a hotarat sa vina singura, fara indreptare la Centrul Mamei si al copilului.”


Medicul de la spitalul raional Edinet ce a avut grija de copil, ne-a spus ca baietelul a fost internat acolo acum zece zile. Ieri, el a fost externat pentru ca se simtea bine. Micutul trebuia adus peste cateva zile doar pentru o consultatie.

Medicul ne-a mai spus ca familia, care mai are acasa doi copii, este una social-vulnerabila. Recent, parintii ar fi fost decazuti din drepturile de a-l creste pe fiul cel mare. Oamenii legii au pornit o ancheta pe marginea cazului si asteapta rezultatele expertizei medico-legale pentru a stabili care a fost cauza decesului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn