Google+

Anatol Matasaru, RETINUT dupa protestul din fata CNA. Activistul este cercetat penal pentru huliganism si incalcarea ordinii publice - VIDEO

Anatol Matasaru, RETINUT dupa protestul din fata CNA. Activistul este cercetat penal pentru huliganism si incalcarea ordinii publice - VIDEO
Embed:

Dupa protestul de ieri din fata CNA, Anatol Matasaru a fost retinut pentru 72 de ore. Astazi dimineata el a fost escortat la Inspectoratul de politie de la Buiucani, fiind luat pe sus de acasa. Pentru ca a stat in fundul gol pe un vas de toaleta criticand activitatea Centrului Anticoruptie, Matasaru este cercetat penal pentru huliganism si incalcarea ordinii publice.

 

Julieta SAVITCHI, SOTIA: “Eram in casa, Anatol a plecat si la cateva secunde aud strigate de ajutor. Am iesit am vazut ca era inconjurat de 5 barbati in civil si il tineau de maini si il fortau sa urce in masina. O spus ca is de la politia buiucani, restul nu s-au legitimat, nu au prezentat nimic. Sunt socata, sa vina ziua, sa ia un om de mani si sa spuna ca sunt politisti. Scuzati, mie mi-i frica sa ies.”

Seful inspectoratului de politie Buiucani a confirmat ca Anataol Matasaru a fost adus la politie dupa protestul de ieri de la CNA.


Pavel VOICU, ŞEF IP BUIUCANI: “Dumnealui a comis act  de huliganism. S-a initiat urmarirea penala. Politistii s-au prezentat. Mai mult ca atat, cu masina politiei. Merge interogatoriu acum.“

In ordonanta de urgenta privind inceperea urmaririi penale, se spune ca actiunile lui  Matasaru se deosebesc prin cinism si obraznicie, acesta vrand sa-si satisfaca necesitatile fiziologice in Procuratura Anticoruptie. Mai mult ingnorand somatiile inspectorilor CNA, Matasaru s-a dezbracat de pantaloni si lenjeria intima si s-a asezat pa vasul de toaleta in public. Astazi in semn de protest, fata de retinerea lui Matasaru un grup de tineri in frunte cu Oleg Brega a pichetat cladirea Procuraturii Generale si cea a Ministerului de Interne.


Oleg BREGA, ACTIVIST CIVIC: “Protestul nostru din protest dedicat procuraturii de ziua lor nationala s-a transformat intr-un protest ad-hoc intru libertatea lui Matasaru.”


Oleg Brega considera ca actiunile politiei in privinta lui Matasaru sunt ilegale.

Oleg BREGA, ACTIVIST: “Sunt curajoase, ingenioase si absolut legale. Si acela de ieri si falusul de doi metri, toate sunt absolut legale aparate de conventia europeana si de constitutie.”


“Am venit sa protestam pentru omul ista. Astazi l-o arestat pe dansul. Ni-i inima pentru asa om ca l-au arestat.”


“Cat mai am zile tot o sa protestez nu numai in privinta asta”


Ieri Anatol Matasaru si-a exprimat  nemultumirea fata de activitatea Centrului Anticoruptie intr-o ipostaza mai putin obisnuita- cu pantalonnii in vine, in fundul gol pe un vas de WC. Activistul este cunoscut prin protestele sale ingenioase. La inceputul anului trecut, Anatol Matasaru a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, pentru ca in 2013, a adus in fata procuraturii un falus gigant pe care era fotografia liderului PD, Marian Lupu. Daca va fi gasit vinovat de aceasta data, Matasaru risca o amenda de pana la 20 de mii de lei sau inchisoare de pana la 5 ani.

 

Ieri, Anatol Matasaru si-a exprimat nemultumirea fata de activitatea Centrului Anticoruptie intr-o ipostaza mai putin obisnuita - cu pantalonii in vine, in fundul gol pe un vas de WC in fata CNA. Nimeni nu a iesit sa discute cu activistul.

 

Activistul este cunoscut prin protestele sale ingenioase la Procuratura. La inceputul anului trecut, Anatol Matasarul a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, pentru ca in 2013, a adus in fata procuraturii un falus gigant pe care era fotografia liderului PD, Marian Lupu. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn