Mai bun, dar mai putin. Este solutia pe care au gasit-o cateva gradinite din capitala, care au trecut la meniul nou pentru copii. Asa ca, micutii au deja pe mese produsele stabilite de Ministerul Sanatatii, intre care dovleac sau conopida. Doar ca din lipsa de bani, directorii institutilor au redus din cantitatea bucatelor, precum carnea sau pestele.

La gradinita numarul 30 din sectorul Ciocana, micutii au la masa deja bucate dupa noul meniu.

Bugetul noului meniu a ramas acelasi- de 18 lei si 70 de bani. Iata de ce portiile de carne si peste au fost reduse pentru fiecare copil. 

Institutia a cumparat toate alimentele incluse in meniul nou, cum ar fi: dovleacul, conopida sau varza rosie. Totodata, au fost facute schimbari in bucatele puse pe mese. De exemplu, in loc de obisnuitul sos din faina, copiii au primit sos din legume, ceapa si morcov. 

Cat despre utilajele necesare pentru preparea bucatelor, unele, pur si simplu, lipsesc. Totusi, bucatarii spun ca au gasit solutii. 

In schimb, cateva institutii din capitala, cum ar fi scoala-gradinita nr 152, au reusit sa cumpere cuptorul cu aburi, care costa aproximativ 80 de mii de lei. 

Cuptorul insa a fost cumparat din banii adunati de la parintii, care fac parte din asociatia obsteasca din cadrul institutiei, si nu de autoritati. Potrivit Centrului municipal de sanatate publica, doar 4 gradinite din capitala au trecut deja la meniul nou.