Google+

Avocatii Karinei Turcan, moldoveanca arestata la Moscova pentru spionaj in favoarea Romaniei, incearca sa o scoata din inchisoare. Instanta le-a interzis insa copierea documentelor din dosar

Ivan Pavlov, avocatul fostului director executiv al Inter RAO, Karina Turcan, a facut, pe 2 august, apel impotriva deciziei de arestare a femeii care a fost incarcerata, in iunie, la Moscova pentru spionaj in favoarea Romaniei, potrivit rbc.ru.„Principalul argument este că documentele care au fost prezentate instanţei nu confirmă validitatea suspiciuni de comiterea a infracţiunilor, respectiv primirea anumitor documente şi transmiterea lor către o altă destinaţie“, a declarat Pavlov, pentru rbc.ru.  

 

Avocaţii se plâng, totodată, că instanţa din Moscova le-a interzis copierea materialelor din dosar, chiar dacă acestea nu sunt secrete, iar acest lucru le complică şi mai mult munca.  

 

Moldoveanca Karina Ţurcan a fost arestată în 15 iunie în Rusia, este suspectată că a transmis informaţii secrete României, în spatele căreia s-ar putea afla Statele Unite, legate de livrările de energie către Crimeea şi teritoriile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. 

 

Karina Țurcan este acuzată că a furnizat informaţii "asupra negocierilor pentru livrările de electricitate către Crimeea şi republicile din Donbas", a precizat cotidianul RBK, care citează o sursă din serviciile ruseşti de securitate. 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE HOTNEWS.RO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn