Bradul din Piata Marii Adunari Nationale a fost inaugurat in aceasta seara. Mai modest decat in anii trecuti, autoritatile au dat start sarbatorilor de iarna si au aprins luminitele decorative de pe strazile capitalei. In loc de concert, s-a dat un spectacol pentru copii cu Mos Craciun si personaje din poveste. Cei care au venit sa vada bradul artificial spun ce le-a lipsit traditional concert de sarbatoare.

Publicat:05.12.2018, 19:10


Exact la ora 18 s-au aprins luminitele de sarbatoare din bradul din Piata Marii Adunari Nationale. Nu inainte ca primarul interimar sa urce pe scena improvizata si sa tina un discurs. Folosindu-se de ocazie, Ruslan Codreanu s-a lansat in promisiuni. 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “Acestea o 1700 de globuri de pe acest brad minunat sa reprezinte acele o 17000 de lucruri frumoase le care impreuna le vom face in anul care vine."

Evenimentul a continuat cu un spectacol sustinut de actorii de la teatrul de papusi “Guguta”, deghizati in personaje din povesti. Trei actori deghizati in Mos Craciun au distrat picii, in timp pe scena dansau si cantau ansambluri de copii.

Mai multi copii ramasi fara parinti au fost adusi organizat in Piata Marii Adunari Nationale de catre autoritati si au primit cadouri. Totusi, unii care au venit la inagurarea pomului de Craciun spun ca au ramas dezamagiti de lipsa traditionalului concert.


“E pasiv”

Iar altii au venit doar ca sa vada cum arata bradul artificial.

“E frumos, e bine.”

Pareri impartite au avut si cei care au trecut ziua prin Piata Marii Adunari Nationale. Unii locuitori ai capitalei spun ca s-au asteptat ca bradul artificial sa arate mai bine si ca a fost decorat prea simplu.

"E un con.”

Primarul interimar sustine insa ca ii place cum arata bradul si nu s-a aratat deranjat de faptul ca la sarbatoare a venit putina lume. 

Anul acesta municipalitatea a alocat 200 de mii de lei pentru pomul de Craciun.  Responsabilii de la primarie au platit 96 de mii de lei pentru brad, pe cand costul acestuia ar fi de jumatate de milion, restul reprezentand o donatie din partea unui producator local.

Totodata peste 300 de mii de lei au fost cheltuiti pentru luminitele de pe brad si cele care au fost instalate pe strazi.