Cand ploua afara, ploua si in statiile de asteptare din capitala. Multe dintre ele au ramas fara acoperis. Nici nu se stie cand vor fi reparate. Compania care le gestiona a dat faliment, iar autoritatile nu au gasit o solutie.

Publicat:10.09.2018, 16:48

De cateva zile ploile nu mai inceteaza, iar oraseni care circula cu transportul public se pomesc ca nu au unde sa se adaposteasca atata timp cat asteapta troleibuzul sau autobuzul. O buna parte din statii au ramas fara acoperis, iar altele il mai au, dar acesta arata ca o carpa. 

“Aici eram fara umbrele si eram o suta de oameni pe doi metri patrati si cu copilul in brate, mai bine eu sa stau in ploaie si el. Dar chestia trebuia rezolvata cu mult inaite de sezonul de ploi.” 

 Pe strada Albisoara, de exemplu, aproape toate statiile arata la fel - fara acoperis si cu  scaunele stricate.

“Cand sunt multi oameni toti sa aduna sub placa aceea. La Botanica vreo cinci sunt stricate, in centru sunt multe si la Telecentru - mai multe stricate decat bune. Chiar daca se repara, peste un timp se strica.”

“Nu ai unde sa te adapostesti si daca ai uitat umbrela... Sunt desenate, distruse, scrise. Nu e normal, trebuie reparate. Imposibil sa te uiti la asta. ”

“Deja de cativa ani nu se repara.”

Se pare ca statile vor ramane in aceasi stare cel putin pana la primavara. Seful Directiei Trasport si Cai de Comunicatie spune ca in cateva luni vom sti cate statii distruse avem capitala si abia dupa asta se va decide ce urmeaza.

Vitalie BUTUCEL, SEF DIRECTIE TRANSPORT SI CAI DE COMUNICATIE: “Va fi o harta lansata cu toate statiile si va fi descrisa starea lor. Vom decide ce vom face cu ele, daca firma care le are in gestiune nu le repara o vom face-o noi.”

 Vitalie BUTUCEL, SEF DIRECTIE TRANSPORT SI CAI DE COMUNICATIE:  “Vom vedea cum deruleaza acest constract, sau va fi anulat.”

Pentru ca firma care trebuie sa se ocupe de reparatia statiilor a dat faliment, autoritatile inca nu stiu cum vor proceda mai departe.

Anterior, cei de la primarie spuneau ca nu exclud ca ar putea da in judecata compania care a privatizat aproape jumatate din statiile de asteptare din Chisinau si nu le repara pentru ca se afla in faliment.