Centrul capitalei s-a colorat astazi in rosu. Socialistii au organizat un miting antiguvernare, desi in mare parte au criticat opozitia. S-au lansat si in promisiuni inainte de alegerile parlamentare - salarii de pana la sase sute de euro, asistenta medicala gratuita sau inchiderea oficiului NATO din Chisinau sunt doar cateva dintre ele. La eveniment au participat, potrivit politiei, 12 mii de oameni, iar de rand cu parintii au zgribulit in frig si copiii.

Publicat:18.11.2018, 16:18


Veniti cu autocarele si microbuzele de prin mai multe raioane ale tarii, imbracati in scurte si tinand in maini drapelele partidului, oamenii au pornit de la Circ si de la Academia de Stiinta spre Piata Marii Adunari Nationale.

Pe drum, manifestantii au scandat diferite lozinci si spun ca au venit pentru a cere...

“Dreptate, sa se intoarca miliardul, sa fie create locuri de munca pentru tineri, sa nu ia bani mari pentru educatie.”

“Noi abia rezistam, intelegeti? Cine l-a ales pe Candu, de ce el devine presedinte?”

“Dar cine sa va faca dreptate? - Eu ma gandesc  ca sefu, poporul “

“Inghetam de frig, dar venim pentru domnul.  -Care? Este parlamentul nostru, seful parlamentului, a statului. Ce doriti de la el? Cum este asa sa fie, mai mult nu vreau nimic.”

Batranii veniti de prin sate spun ca mai putin le pasa de frigul de afara si ca vor ca in tara sa se faca schimbari

“Hotii care au furat banii trebuie la duba.Ce o sa arate pe tv, dar credeti ca vor ajunge acolo? ei nu cum.”

"V-au dat ceva?- Deocamdata nimic, mergem flamanzi. Cumparam mancare de pe banii nostri.”

“Sunteti slujitoare la biserica.-Da si sustiniti partidul Socialistilor? - Da.” De ce?- Sa fie pace sa fie sanatate sa nu vie romanii, sa traim asa cum am trait pana acum.” Cine poate salva poporul? - Igor Dodon.”

Au zgribulit in frig si copiii, veniti de mana cu parintii la miting.

“Fara comerntarii.”             

Cat timp coloana cu manifestanti se indrepta spre PMAN, masinile si trecatorii au stat in loc. 

“Oamenii astia si-au pierdut mintile nu stiu ce e cu ei.”  

Ajunsi in Piata Marii Adunari Nationale, oamenii au ascultat discursurile reprezentantilor din fruntea partidului, de pe scenele amenajate in rosu. Desi au anuntat un  miting antiguvernare, socialistii au criticat in mare parte opozitia. SINCRON: Vlad

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM:“Astazi ei spun ca sunt opozitia, nu sunt ei nici o opozitie, sunt doar marionetele regimului. Unica alternativa suntem noi cu dumneavoastra, socialistii.”

“Sandu a inchis scolile, Candu inchide spitalurile. Sandu e pentru unire si Candu, la fel. Unica deosebire dintre Sandu si Candu este ca Sandu merge deschis la paradele LGBT, dar Candu nu se poate hotari.”

La miting a venit si bascanul Gagauziei, Irina Vlah, care s-a laudat cu reusitele sale.

Irina VLAH, BASCANUL GAGAUZIEI: "Noi am reusit sa marim veniturile de doua ori  si jumatate, noi incurajam antreprenorii.”  

Imediat dupa Vlah, pe scena a urcat Igor Dodon. Discursul l-a tinut in limba romana, dar si in rusa. Presedintele a criticat guvernarea si le-a promis oamenilor ca anul viitor va fi anul socialistilor.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  “Ei au adus Moldova la nimic. Noi suntem rabdatori, ne asezam la un pahar de vorba dar daca ei se suie in cap, le dam capul jos.

Iata noi trebuie sa batem cu pumnul in masa sa spunem- Baieti ajunge.”

La final a fost citita o rezolutie, care continte zece promisiuni ale partidului si cu care PSRM se va lansa in campania electorala. Printre acestea - invatamant si asistenta medicala gratuita, reintegrarea tarii si interzicerea partidelor unioniste in Moldova. 

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM:  “Salarii 600 de euro, pensii 300 de euro.”

In timpul mitingului unui participant i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijirea medicilor. Dupa ce s-a incheiat manifestatia, oamenii au strans drapelele si au pornit in graba spre autocare. 

“Ne intoarcem, nu ne-au dat nimic dar vom vedea cand ajungem.” 

Pe durata manifestatiei, transportul nu a putut circula pe bulevardul Stefan cel Mare, in perimetrul strazilor Puskin si Banulescu Bodoni.

Potrivit Inspectoratului General de Politie, la evenimentul organizat de socialisti au participat 12 mii de oameni. Reprezentantii PSRM nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne spune o cifra.