Google+

CMC a votat demiterea sefului Directiei Transport de la primarie, Igor Gamretchi. Acesta spune ca decizia este ilegala si ca isi va continua activitatea in functie: "E un vot politic"

Cu 28 de voturi pentru, Consiliul Municipal Chisinau a decis demiterea sefului Directiei Transport si cai de comunicatie din cadrul primariei capitalei, Igor Gamretchi.

 

UPDATE 21:20 Solicitat de Pro TV Chisinau, Ilian Casu, unul dintre cei 28 de consilieri care au votat demiterea sefului Directiei Transport, a declarat ca motivatia votului ar fi lipsa de integritate a lui Gamretchi: "Nu este o persoana integra. Am examinat misteriosul proiect cu parcarile cu plata. Este un contract clar in defavoarea municipiului Chisinau. Sunt foarte multe lucruri neclare. CMC are aceasta competenta (n. r. - de a demite)Dumnealui are statut de banuit intr-un dosar penal intentat recent de CNA, care a informat oficial CMC. Este o persoana compromisa".

 

UPDATE 20:49 Solicitat de Pro TV, Gamretchi a spus ca considera ilegala decizia consilierilor municipali: "Nu este de competenta CMC. O sa continui activitatea la fel ca pana acum. E un vot politic, e clar ca cuiva nu ii plac rezultatele sau lucrarile care se fac. Este un show politic". 

 

Pentru eliberarea din functie a lui Gamretchi au votat 19 consilieri PSRM, 5 consilieri PPEM, 2 consilieri PCRM, consilierul Ilian Casu de la PN si consilierul independent Ion Stefanita.

 

Gamretchi este seful directiei Transport din mai 2013. Acesta a fost coleg de clasa cu primarul capitalei, Dorin Chirtoaca.

 

Tot astazi, consilierii au votat demiterea pretorului sectorului Centru, Oleg Poiata, iar seful interimar al Pietei Centrale si cel al Directiei Comert au fost avertizati.

 

Dorin Chirtoaca sustine ca deciziile CMC sunt ilegale, iar Oleg Poiata isi va continua activitatea la Pretura Centru.

 

Pretorul sectorului Centru, demis de consilierii municipali din cauza exploziei din cafeneaua La Soacra. Primaria: Decizia e ilegala, acestia isi vor continua activitatea

 

Sursa foto: privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn