Vladimir Voronin i-a reprosat lui Andrian Candu ca face declaratii in numele Parlamentului, in replica seful Legislativului l-a indemnat pe liderul comunistilor sa incerce sa-l demita. Voronin insa a spus ca nu-si doreste demisia lui Candu, mai ales ca ar putea deveni colegi. Schimbul de replici a avut loc dupa ce comunistii au anuntat ca au semnaturile necesare pentru a inainta o motiune impotriva magistratilor de la Curtea Constitutionala.

Publicat:10.11.2017, 16:45

Inna SUPAC, DEPUTAT PCRM: “Initiativa data are numarul mai mult decat necesar de semnaturi si depunem motiunea in mod regulamentar.”

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Nu exista nici constitutional, nici regulamentar motiune impotriva CC. Si daca PCRM are nevoie de consultatie juridica, departamentul juridic al Parlamentului va sta la dispozitie pentru a va ajuta.”

Inna SUPAC, DEPUTAT PCRM: “Mie mi se pare ca dvs acum uzurpati puterea in Parlament, ca luati o decizie neanalizand aceasta motiune.”

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Stiti vorba aia, de taceai, filozof ramaneai.”

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Eu pana diseara I-as elibera pe toti din departamentul juridic, asa analfabetism juridic nu se mai poate si de acolo reiese ca dvs, D.Candu nu puteti face declaratie a parlamentului daca nu este luata o hotarare pe problema respectiva."

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Daca vreti un Presedinte al Parlamentului care sa taca molcut si sa reprezinte interesele unei fractiuni sa aunui deputat, atunci aveti toata motivatia juridica sa inaintati demisia Presedintelui Parlamentului.”

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Nu avem de gand demisia dvs. Sunteti foarte bine pregatit. Va exercitati functia asa cum trebuie.Ultimele noutati am auzit ca dvs o sa-mi fiti coleg, o sa conduceti PD si eu PCRM si poate o sa fim si in relatii si mai stranse.”

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Eu va multumesc pentru apreciere, cand mi-ati propus sa fim colegi am crezut ca ma chemati sa fiu lider la Partidul comunistilor.”

Acum o saptamana, comunistii au anuntat ca initiaza o motiune simpla pentru demisia magistratilor de la Curtea Constitutionala, fiind indignati de deciziile din ultima perioada. Atunci, serviciul de presa al Curtii Constitutionale ne-a spus ca, potrivit legii, judecatorii de la Curte nu pot fi demisi prin motiune.