Concertul Partidului Sor in orasul italian Torino a fost intampinat si astazi cu proteste. Moldovenii stabiliti acolo s-au adunat pentru a le transmite organizatorilor ca "Diaspora nu se vinde si cere respect". Intre timp, la Milano avea loc un eveniment dedicat centenarului Marii Uniri.

Publicat:18.11.2018, 15:07

“Protestam impotriva hotului Sor, Tauber, Plahotniuc, Dodon si restul. Ei vor sa ne faca noua concerte.”

Moldovenii din Italia au pus astazi la cale un flash-mob ca sa isi manifeste indignarea fata de seria de concerte organizate de Partidul Sor in orasele din peninsula. Evenimentul a avut loc la Venezia-Mestre.

“Gruparea financiar politica partidul Sor a declarat in mod ilegitim o campanie electorala bazata pe coruperea alegatorilor de peste hotare, cu atragerea unor artisti autohtoni fara descernamant si politicieni.”

 Participantii s-au mobilizat pe internet. Tot intr-o postare pe facebook, Partidul Sor a anuntat ca spectacolul, la care au fost invitati sa cante Anastasia Lazariuc si Gheorghe Topa, a avut loc, iar ordinea a fost asigurata de politia italiana. Serviciul de presa al formatiunii sustine ca manifestantii sunt niste provocatori platiti de liderii partidelor pro-europene de dreapta.

Cu proteste au fost intampinati membrii formatiunii primarului de Orhei si la Venezia, acolo unde vicepresedinta partidului, Marina Tauber, a fost huiduita, luna trecuta. Manifestantii au luat-o la rost pe aceasta si au cerut ca edilul de la Orhei, condamnat in dosarul BEM de prima instanta, sa fie bagat la puscarie. 

Tot astazi, la Milano a avut loc o manifestatie menita sa marcheze 100 de ani de la Marea Unire.