Google+

Cum calculeaza politia numarul cetatenilor din PMAN: 40 de mii la protestul lui Nastase si 90 de mii la Adunarea lui Plahotniuc - ZdG.md

Ieri, 21 octombrie, mii de persoane aduse cu autobuzele din diferite colturi ale tarii s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale pentru Adunarea Nationala a Partidului Democrat, scrie ZdG.md

 

Organizatorii evenimentului au anunţat că în PMAN au fost prezenţi circa 100 de mii de oameni. Acelaşi număr l-au anunţat şi liderii Platformei „Demnitate şi Adevăr” la 6 septembrie 2015, când mii de oameni au venit în PMAN să protesteze împotriva guvernării.  Deşi la ambele evenimente din imaginile video capturate cu drona şi fotografii se observă un număr mare de oameni, poliţiştii au numărat 40 de mii de oameni la protestul anti-guvernamental din 2015 şi 90 de mii, la evenimentul organizat de PDM în 2018.

 

Contactată de ZdG, ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Mariana Beţivu, a afirmat că poliţia a făcut un calcul estimativ de circa 90 de mii de persoane care au fost prezente în PMAN la Adunarea PDM din 21 octombrie 2018.

 

Deschide.md a filmat cu drona mulţimea din PMAN, iar din captura video se observă mai multă lume adunată deja în faţa scenei şi în regiunea Arcului de Triumf.

 

Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat la 6 septembrie, 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, un miting de protest. Protestatarii au cerut demisia şefilor mai multor instituţii ale statului, a preşedintelui ţării, a executivului şi legislativului, deconspirarea proprietarilor mass-media, alegerea preşedintelui ţării de către popor şi pedepsirea vinovaţilor pentru frauda din sistemul bancar. Atunci, reprezentanţii poliţiei au declarat pentru PRO TV că la protest ar fi fost circa 40 de mii de oameni.

 

 

Şi la 1 iulie, 2018, la Chişinău a avut loc un protest în PMAN. Cetăţenii s-au adunat pentru a-şi manifesta dezacordul şi indignarea faţă de invalidarea alegerilor locale. Protestatarii au votat unanim o rezoluţie prin care solicită validarea alegerilor, anularea sistemului mixt şi demiterea judecătorilor care au pronunţat hotărârile de invalidare a mandatului lui Năstase. Imaginile cu drona au fost filmate de ZdG la ora 14.45. Atunci poliţiştii au calculat în jur de 7 mii de cetăţeni. 

Poliţia nu dispune de tehnică specializată pentru a calcula numărul participanţilor la o adunare publică. Astfel, estimările se bazează pe factori precum: suprafaţa ocupată de oameni, densitatea acestora pe teren şi lungimea unei coloane.

 

Partidul Democrat a rezervat ieri, 21 octombrie, Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru organizarea şi desfăşurarea unei întruniri sub formă de manifestaţie politică în scopul comunicării cu membrii şi simpatizanţii Partidului Democrat. Deşi democraţii neagă că ar fi adus oamenii organizat la evenimentul planificat de ei, sunt persoane care afirmă că li s-a spus că „trebuie să vină”, astfel riscă să piardă locul de muncă.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn