Reguli noi pentru acordarea cetateniei romane pentru copiii minori ai cetatenilor straini, inclusiv din Republica Moldova. Guvernul de la Bucuresti a decis ca cetatenia va fi acordata minorilor la cererea parintilor si o data cu acestia. Reglementarile au fost adoptate prin ordonanta de urgenta si rezolva problema celor care nu au fost inscrisi in certificatele de cetatenie ale parintilor in momentul in care acestia si-au redobandit-o.

Publicat:21.09.2017, 15:14

Constantin CODREANU, DEPUTAT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI: “Prin urmare, in ultimii ani, acestia nu si-au putut perfecta actele de identitate romanesti pentru ca nu existau in baza de date ale Autoritatii Natioanale pentru Cetatenie. Din momentul in care ordonanta de urgenta va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, cetatenii respectivi nu vor avea nicio problema si isi vor putea perfecta actele de identitate.”

Potrivit deputatului Constantin Codreanu, cu aceasta problema s-au confuntat in jur de 60 de mii de oameni. Minorii care vor dobandi cetatenia romana vor primi un certificat de cetatenie diferit de cel al parintilor. In reglementare este prevazuta conditia ca, la data cererii, copiii minori sa domicilieze, in conditiile legii, in Romania.