Dupa ce ieri judecatorii nu au examinat demersul avocatilor omului de afaceri Veaceslav Platon, prin care acesta se plange pe procurori, urmeaza sa o faca astazi.

Ultimul update: 13.09.2016, 09:01 Publicat:13.09.2016, 07:17


Dupa ce ieri ore intregi Platon si avocatii sa-i l-au recuzat pe judecatorul de caz, astazi fostul deputat a fost adus din nou la Judecatoria Buiucani pentru a-i fi examinat demersul prin care acesta se plange pe magistrati.

Ca de fiecare data, in timp ce este mutat dintr-un cabinet in altul, Platon a reusit sa faca cateva declaratii pentru presa. Omul de afaceri sustine ca procurorul Ghenadie Pavliuc de la judecatoria Buiucani a admis inegalitati in procesul, detine probe fictive si se conduce doar dupa procesul verbal facut de Ilan Sor.

Totodata, Platon sustine ca are probe impotriva vicepresedintelui PD Vlad Plahotiuc, inclusiv si in forma scrisa si ca procesul de judecata in cazul sau va fi trimis in instanta in mai putin de o luna.

Platon mai sustine ca nu are nicio relatie cu Sergiu Sagaidac si Serghei Iaralov.

Veaceslav Platon a fost extradat in Moldova pe 29 august si plasat intr-o celula din penitenciarul 13, unde este detinut si fostul premier, Vlad Filat. Platon se declara nevinovat si spune ca este vorba de actiuni politice in spatele carora ar sta Vlad Plahotniuc. Democratul nu a comentat pana acum acuzatiile.