Directoarea gradinitei 150 pe teritoriul careia se construieste o biserica, a fost chemata la primarie. Ea a trebuit sa dea explicatii dupa ce s-a aflat ca acolo ar fi fost adusa o persoana decedata. A fost doar o icoana, spune femeia. Autoritatile sustin ca bisericile care se afla in curtile institutiilor de invatamant activeaza fara acordul lor.

Publicat:17.09.2018, 16:33

Directoarea gradinitei numarul 150, Valentina Gasca a fost invitata la primarie dupa ce pe retelele de socializare internautii au scris ca la bisrrica din curtea instiotutiei a fost adus sicriul cu corpul neinsufletit al unei persoane. 

Valentina GASCA, DIRECTOR GRADINITA 150: Nu a fost oglindit corect, a fost adusa o icoana din Ucraina si parinti au venit sa se inchine."

Femeia spune ca in capela care se construieste pe teritoriul gradinitei, un preot delegat de mitropolie oficiaza slujbe doar duminica. Acolo ar veni atat mamele cu copii, cat si cei care locuiesc in apropiere.

Valentina GASCA, DIRECTOR GRADINITA 150: O singura data i-am spus preotului sa boteze un copil, mama a venit si ne-a rugat."

Directoare spune ca biserica se construieste din banii colectati din donatii si totul s-ar face in urma unui acord cu parintii. La aceasta etapa cladirea are doar un etaj, insa va fi ridicat si la doilea, iar acolo va activa un logoped.

Valentina GASCA, DIRECTOR GRADINITA 150:  “Ea nu ar trebui sa fie sistata, facem un lucru bun.”

In ultimii ani la primarie au fost fost depuse mai multe solicitari pentru costructia acestor locasuri de cult in curtile institutiilor de invatamant si, desi, nu au primit avizul autoritatilor, totusi, constructiile au aparut.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: Nu a fost emis o autorizatie pentru aceasta”

 Rodica GUTU, SEFA DIRECTIEI INVATAMANT: Aceste centre activeaza cum considera de cuvinta nu exista un regulament.”

 Primarul Ruslan Codreanu considera ca orice constructie a bisericilor pe teritoriul scolilor si gradinitelor trebuie oprita. Aproape 10 institutii de invatamant din capitala gazdueisc acum lacasuri de cult in curtile lor.