Google+

(doc) Ce (nu) spune DIICOT despre dosarul din Romania in care este vizat Plahotniuc - ZdG

Intr-un raspuns pentru ZdG, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Romania (DIICOT) sustine ca nu poate spune daca institutia a solicitat transferul dosarului penal in care figureaza liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, in Republica Moldova si nici care ar fi motivele ce ar fi stat la baza adoptarii unei astfel de decizii, noteaza ZdG.md.

 

DIICOT explică prin faptul că aceste informaţii sunt „exceptate de la liberul acces al cetăţenilor”.

 

ZdG a solicitat DIICOT-ului să confirme sau să infirme informaţiile publicate de presa de peste Prut privind cererea instituţiei de transfera dosarul în care este vizat liderul PDM către organele de drept din R. Moldova.

 

[.....]


Vladimir Plahotniuc este vizat într-un dosar penal deschis pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. Dosarul a fost constituit în aprilie 2017 ca urmare a unei plângeri penale formulate de Veaceslav Platon, fost parlamentar în R. Moldova şi om de afaceri, etichetat drept „raiderul nr. 1 din CSI”.

 

Platon se află acum la închisoare în Chişinău, fiind condamnat la 18 ani de detenţie pentru spălare de bani în cazul „the Russian Laundromat” (maşina rusească de spălat bani). Platon a reclamat autorităţilor române că Vladimir Plahotniuc l-ar fi înşelat şi deposedat de acţiuni la bănci şi companii de asigurare din Republica Moldova: Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering.

 

El s-a plâns procurorilor români că Vladimir Plahotniuc ar fi pus la cale un „take over” al afacerilor sale prin intermediul autorităţilor din Republica Moldova – Banca Centrală de la Chişinău şi organele de procuratură.

 

În februarie acest an, DIICOT a cerut Tribunalului Bucureşti să aprobe cererea de transfer a procedurii penale în Republica Moldova pentru mai multe motive:

 

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn