Google+

Doua surori de 4 si 11 ani au murit, iar alte trei persoane sunt in stare grava la spital, dupa ce s-au intoxicat cu o substanta chimica, la Cantemir. Ce spun medicii - VIDEO

Doua surori de 4 si 11 ani au murit, iar alte trei persoane sunt in stare grava la spital, dupa ce s-au intoxicat cu o substanta chimica, la Cantemir. Ce spun medicii - VIDEO
Embed:

Tragedie intr-o familie din satul Focoasa, Cantemir. Doua surori, de 4 si 11 ani, au murit, in urma unei intoxicatii. Ele au inhalat vapori de la insecticide, cu care a fost prelucrat graul din gospodarie. Inca un copil de 8 ani, mama si bunica au ajuns la spital, fiind in stare grava.


Era 7:45 dimineata, cand o ambulanta a transportat la spitalul din Cantemir trei pacienti cu intoxicatie, iar la 15 minute, au fost adusi alti doi. O familie intreaga din satul Mascauti a inceput sa se simta rau, avand ameteli si voma. Doua fetite nu au mai putut fi salvate. Cea mica avea 4 ani, iar sora ei mai mare - 11. 

 

Iurie MIHAESCU, DIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL DIN CANTEMIR"La ora 7:45, o ambulanta a transportat trei pacienti, iar la ora 8 inca doi pacienti. Bunica, doua nepotele si un nepotel, dar si mama celor trei copii. Au fost internati in sectia de reanimare. La scut timp fetita de 4 ani si sora ei de 11 ani s-au stins. Ceilalti trei pacienti, doua femeii si baietelul de 8 ani au fost transportati in stare grava la un spital din capitala. Bunelul a sunat la salvare. El a prelucrat graul intr-o camera alaturata acolo unde stau copiii. Copiii au respirat acei vapori si s-au intoxicat. Starea celor trei persoane este grava, dar stabila".

 

 S-a intamplat dupa ce oamenii au inhalat vaporii, emanati de insecticid. Bunicul a folosit substanta pentru a prelucra graul, pe care ulterior l-a depozitat intr-o incapere din apropierea camerei, unde dormeau copiii, mama lor si bunica.  In viata, dar in stare grava este si un baiat de 8 ani, care a fost transportat cu serviciul Aviasan la Institutul Mamei si Copilului.

 

 

Tot in capitala au fost aduse mama celor trei copii si bunica. Femeile, de 33 si 57 de ani, se afla la spitalul “Sfanta Treime”. Insecticidele sunt substante chimice, folosite in agricultura la nimicirea insectelor. Medicii atentioneaza ca acestea sunt extrem de periculoase pentru organismul omului. 

_________________________________________________________________

 

Comunicatul emis:

 

 "Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă a fost solicitat în această dimineaţă la o familie din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir. Pacienţii, două femei şi trei copii în vârstă de 4, 8 şi 11 ani prezentau simptome de vomă, greaţă, ameţeli.

 


La faţa locului s-au deplasat două echipe de asistenţă medicală urgentă, care au ajuns la pacienţi în şapte minute. În urma examinării şi din cele relatate de pacienţi, simptomele ar fi apărut ca urmare a otrăvirii cu o substanţă chimică toxică (posibil pesticide).


Pacienţilor li s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă la etapa de prespital şi au fost transportaţi sub monitorizarea echipelor AMUP la Spitalul Raional Cantemir, pentru tratament medical ulterior".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn