Escrocherie cu bilete Wizz Air la pret de 1 euro. O astfel de inselaciune circula in mediul online in ultimele zile, iar sute de moldoveni ar fi cazut in plasa. Escrocii folosesc un site fals, pe care indica logo-ul companiei aeriene. Pentru a beneficia de promotie, oamenilor li se cere datele bancare. Expertii recomanda detinatorilor de carduri sa nu se lase inselati de reducerile, care de fapt, nu exista.

Publicat:29.05.2018, 13:59

Vladislav, REPREZENTANT DEP. RELATII CU PUBLICUL, BANCA: “S-a accelerat trendul de scheme frauduloase pe internet. Infractorii se folosesc de numele companiilor cu reputatie buna, mai ales companii aeriene, prestatoare de servicii online si posteaza in retele de socializare mesaje de participare la concurs, cu oferte tentante.”

 Fenomenul ar fi luat amploare in ultimele zile. Pe retelele sociale circula un link, care pretinde a fi a companiei aeriene WizzAir. Numele site-ului este diferit, dar cromatica si logoul apartine firme low-cost.

Odata accesat, cei din spatele platformei propun oamenilor doua bilete gratuite plus 500 de euro pentru cheltuiala, pentru o destinatie aleasa de ei. Pentru a beneficia de promotie, internautii trebuie sa plateasca in avans un euro, prin oferirea datelor de pe cardul bancar.

Nu inainte ca sa fie intrebati despre experienta zborurilor cu WizzAir, pentru ca formalitatea sa para fireasca. Ca totul sa para credibil, pe pagina exista si comentarii false de pe Facebook ale unor presupusi utilizatori care ar f i platit taxa de 1 euro si ar fi primit biletele pe e-mail. 

Vladislav, REPREZENTANT DEP. RELATII CU PUBLICUL, BANCA: “Teoretic furnizand datele cu caracter confidential, automat va compromiteti cardul bancar. O persoana neautorizata va poate accesa si retrage o anumita suma de bani, pentru un pretins serviciu sau livrare de marfuri.”

 Bancile de la noi s-au autosesizat si blocheaza automat contul moldovenilor care acceseaza astfel de oferte. Reprezentantul unei banci ne-a spus ca in ultima saptamana ar fi oprit sute de astfel de operatiuni, iar cei care au accesat pagina falsa de internet au fost atentionati.

Cum fenomenul a ajuns viral, internautii au facut si glume pe seama subiectului, indicand o scara fara avion pentru cei care ar fi castigat biletele la pretul de un euro. Am trimis un email companiei WizzAir pentru a solicita o reactie, insa nu am primit deocamdata un raspuns.