Google+

Fosta ministra a Justitiei in perioada guvernarii comuniste, acum judecator la CC, Victoria Iftodi i-ar putea lua locul lui Alexandru Tanase. Candidatura sa a fost propusa de Plahotniuc - VIDEO

Fosta ministra a Justitiei in perioada guvernarii comuniste, acum judecator la CC, Victoria Iftodi i-ar putea lua locul lui Alexandru Tanase. Candidatura sa a fost propusa de Plahotniuc - VIDEO
Embed:

Fosta ministra a justitiei in perioada guvernarii comuniste, acum judecator la Curtea Constitutionala, Victoria Iftodi i-ar putea lua locul lui Alexandru Tanase. Candidatura sa a fost propusa astazi de Vlad Plahotniuc la briefingul saptamanal al partidului.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD:Candidatura partidului democrat pentru aceasta functie este Victoria Iftodii, actual judecator. Domnul priministru va urmeaza chiar astazi sa faca un demers catre domnul presedinte Dodon.”

 

Plahotniuc si-a exprimat regretul ca  Alexandru Tanase a decis sa plece din Guvern la numai doua luni de la investire si a condamnat aparitia interceptarii telefonice in care acesta ar vorbi cu Veaceslav Platon  despre furtul miliardului.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD: “Unele persoane isi fac drum in lipsa de teme, dar mai devreme sau mai tarziu lucrurile se vor lamuri. Regretam plecarea dumnealui si ii multumim ca a facut parte din  acest guvern.“

 

In convorbirea telefonica dintre Alexandru Tanase si Veaceaslav Platon, a carei autenticitate inca nu a fost confirmata, apare si numele lui Vlad Plahotniuc.

 

"-Tu ştii cui aparţine Victoriabank?-Nu. Nu ştiu. Am auzit că un businessman din Rusia. Nu ştiu.Bine, dar ştii cine a vândut această bancă?Habar n-am Slava!Ştiu că a fost al tău!Eu. Eu am vândut-o!Şi cui ai vândut-o?Pe faţă -lui Ilan Şor, iar proprietar real era Vlad Plahotniuc. ...Dar faptul că Vlad este implicat în asta este demonstrat prin aceea că Victoriabank a acordat BEM un credit interbancar de un miliard 800 de milioane cu două săptămâni înainte de falimentarea BEM.”

 

Vlad Plahotniuc a evitat sa comenteze aceste acuzatii.

 

“Cum comentati faptul ca in interceptarea telefonica apare si numele dvs?”

 

Finul lui Plahotniuc, Presedintele Parlamentului, Andrian Candu a calificat afirmatiile lui Veceaslav Platon drept niste aberatii, desi recunoaste ca nu a ascultat toata discutia dintre omul de afaceri condamnat in dosarul BEM si Alexandru Tanase.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM:Sunt speculatii din partea unei persoane care a facut atatea rele mai multor state din regiune, falimentînd companii, banci, dand in judecata state fictiv, pe dosare false. Nu vreau sa comentez unele aberatii ale cuiva care a fost condamnat. Am fost martorii unei discutii amicale, cu regret. Procurorii sunt cei care sunt in drept sa ne spuna daca sunt temeiuri pentru un dosar penal.”

 

Duminica, Alexandru Tanase a anuntat ca pleaca din functia de Ministru al Justitiei, deoarece nu vrea sa devina o tinta electorala, dupa ce un post de televiziune a difuzat o pretinsa interceptare telefonica in care acesta ar vorbi cu Veaceslav Platon despre furtul miliardului. Tanase a revenit in functia de Ministrul al Justitiei dupa ce si-a incheiat mandatul la Curtea Constitutionala.

 

Cea care ar urma sa-i ocupe fotoliul ii calca pe urme. Victoria Iftodi, a fost Ministra a Justitiei in guvernul Tarlev in perioada comunista, iar anul trecut a devenit membru al Curtii Constitutionale, ca acum sa revina la Justitie. Prim-ministrul Pavel Filip urmeaza sa propuna candidatura lui Iftodi presedintelui. Igor Dodon a anuntat astazi pe facebook, ca a semnat demisia ministrului justitiei, precizand ca ar fi bine sa-si dea demisia deja tot Guvernul, ca sa poata fi organzate alegeri anticipate impreuna cu cele de la Chisinau si Balti. Despre candidatura Victoriei Iftodi, Dodon nu a scris nimic.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn