Noaptea trecuta a fost cea mai geroasa din aceasta iarna. Cun ger de crapa pietrele s-a inregistrat la Bravicea, Calarasi. Potrivit Serviciului Hidrometeo, acolo s-au fost minus 23 de grade. Frigul naprasnic se va mentine si in urmatoarele zile. In aceasta noapte vom avea minus 17 grade, temperaturi de doua ori scazute decat cele normale pentru aceasta perioada.

Publicat:24.01.2018, 13:32

Noaptea trecuta a fost cea mai rece din aceasta iarna. Termometrele au indicat minus 23 de grade la statia meteo de la Calarasi. 

Ghenadie ROSCA, SEFUL CENTRULUI PROGNOZE METEO: “Minus 23 la Statia Meterologica Bravicea respectiv la Camenca – 22 si la Statia Meteorologica Balti – 21, in rest pana la minus 19.”

Potrivit meteorologilor temperaturile din ultimele zile sunt de doua ori mai scazute decat norma admisa. De vina ar fi un ciclon arctic ce s-a abatut asupra tarii noastre.

Ghenadie ROSCA, SEFUL CENTRULUI PROGNOZE METEO: In mod normal temperaturile pe timp de noapte ar trebui sa oscileze  intre -8, -7. Astazi ne astetam sa avem valori de minus 1 si minus 6, cee ce este sub norma pe timp de zi ar trebui sa avem, 0, -1.” 

Si noptile urmatoare vor fi la fel de reci, cu temperaturi de minus 17 grade. Vineri noaptea vor fi minus 15 grade. Abia de sambata se va incalzi usor, astfel ca saptamana viitoare pe parcursul zilei se vor inregistra plus 7 grade. 

Ghenadie ROSCA, SEFUL CENTRULUI PROGNOZE METEO:In acesta perioada precipitatii nu se vor inregistra sub nici forma.”

Desi avem temperaturi de minus 17 grade,  meteorologii au emis avertizare hidrologica prin care ii atentioneaza pe oameni sa nu se aventureze pe gheata de pe lacuri deoarece este destul de subtire.