Inscriptiile de bun venit la Chisinau vor arata mai bine. Muncitorii s-au apucat sa vopseasca literele care erau destul de jerpelite si sa faca ordine pe gazoanele din jur. Multe din ele ar trebui schimbate cu totul. Ei, dar de unde bani? Se intreaba pretorii, responsabili de lucrari.

Publicat:02.11.2018, 15:18


Doi muncitori si-au petrecut toata ziua in jurul celor opt litere de la intrarea in Chisinau dinspre Sangera. 

“Mai intai razuim, dupa care de mult nu a fost vopsit.”

Trecatorii care au vazut asta s-au mirat. Inscriptia a aratat mult timp atat de jalnic, incat ei credeau ca a fost uitata. 

“Dar ce a dat indicatii Plahotniuc sau Codreanu, si-au amintit ca trebuie sa arate si ele bine.”

Pana in anul 2000 aceasta a fost unica inscriptie pentru sectorul Botanica ce indica oaspetilor capitalei ca intra in Chisinau. Atunci au fost schimbate si literele din alfabetul chirilic. Insa platftorma de suport sta neatinsa inca din anii 80. Arhitectul Iurie Casap spune ca din cele trei inscriptii  instalate la intrarile din sectorul Botanica, aceasta este cea mai veche si ar trebui urgent schimbata.     

Iurie CASAP, ARHITECT: “Doua de la Bacioi si de Chetrosu urmeaza a fi  reparate si vopsite iar intrare de la Sangera, trebuieste practic demontata, pentru ca reprezinta pericol."

 Inscriptia din apropierea satului Chetrosu arata deja mai bine dupa ce a fost vopsita, muncitorii urmeaza doar sa curate si teritoriul din preajma. Pretorul sectorului Botanica sustine ca monumentele ar trebui schimbate, dar este nevoie de sute de mii de lei doar pentru unul.

Oleg RATOI, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA: "Fierul acesta este deja uzat acum doar le aducem intr-o stare mai normala dupa trebuie recurgem la etapa a doua si trebuie sa vina cu un alt aspect."   

Pentru vopsirea celor trei inscriptii din sectorul Botanica pretura a alocat 50 de mii de lei.