Google+

Iurie Dondiuc, seful Spitalului Clinic Municipal Nr.1, si-a dat demisia

Iurie Dondiuc, seful Spitalului Clinic Municipal Nr.1, si-a dat demisia
Embed:

Seful Spitalului Clinic Municipal Nr.1 din capitala, Iurie Dondiuc si-a dat demisia. Asta dupa ce in ultimele zile activitatea institutiei a fost in vizorul unei comisii creata de Ministerul Sanatatii.

 

Iurie Dondiuc si-a depus astazi cererea de demisie, spune primarul interimar al capitalei dupa ce ar fi avut o discutie cu el. Ruslan Codreanu sustine ca grupul de lucru creat de primarie a scos la iveala mai multe nereguli de care s-ar face vinovat fostul sef.

 

Totodata, saptamana trecuta si Ministerul Sanatatii a anuntat ca a creat o comisie de ancheta, dupa ce au fost depuse mai multe plangeri din partea pacientilor, dar si o petitie lansata de angajati.

 

In luna martie, Silvia Radu, primar interimar pe atunci, l-a demis din functie pe Dondiuc, insa doua luni mai tarziu judecatoria Chisinau a emis o hotatare privind restabilirea acestuia in functie.

 

Intre timp, astazi, judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani a decis ca spitalul NR 1 este obligat sa-i achite 200 de mii de lei, drept prejudiciu moral, doctoritei care in luna martie a fost luata la pumni de sotul unei paciente care s-a stins la spital.

 

Dupa incident, aceasta s-a concediat, iar ulterior, a facut dezvaluiri despre problemele din sistemul medical de la noi, dar si din cadrul spitalului unde activa, insa toate au fost dezmintite de administratie.
Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn