Google+

Locatarii unui bloc din capitala, terorizati de mirosul insuportabil: Subsolul a fost inghitit de mizerie, astfel ca in apartamente duhneste - VIDEO

Locatarii unui bloc din capitala, terorizati de mirosul insuportabil: Subsolul a fost inghitit de mizerie, astfel ca in apartamente duhneste - VIDEO
Embed:

Terorizati de miros de fecale. Un asemenea cosmar traiesc locatarii unui bloc din capitala. Acum cateva luni, sistemul de canalizare s-a defectat, subsolul a fost inghitit de mizerie, astfel ca in apartamente duhneste. Oamenii spun ca asociatia care ar fi trebuit sa rezolve problema nu are bani, asa ca sunt nevoiti sa indure in continuare izul respingator.Asa se incepe si se incheie fiecare zi pentru acesti oameni,  locatari ai unui bloc de pe strada Milescu Spataru.  O fac pentru a scapa de mirosul intepator de fecale. Sistemul de canalizare este defect, iar din subsol, izul ajunge direct in apartamente.

 

Maria JUNCA, LOCATAR “E imbibat peretii, podeaua, jos in subsol tot vine in sus aerul asta murdar, si aerul trece prin canalizatie si vine in casa si noi noaptea il respiram.”

 

Pelagheia Plamadeala in varsta de 68 de ani, care sufera de cancer este unul dintre cei mai afectati locatari. Sta la parter, iar resturile ii ajung in toaleta.

 

Pelagheia PLAMADEALA, LOCATAR “Locuiesc la etajul intai.  E imposibil de stat in casa. Nici usa nu o pot deschide, nici geamul. De cate ori ne-am adresat la asociatie nu au spus niciodata ca nu vin, dar niciodata nu au ajuns.”

 

Oamenii au cerut ajutorul Asociatiei Proprietarilor de locuinte, preturii, dar si primariei, insa fara rezultat. Asociatia le-a spus ca nu are bani, asa ca locatarii ar trebui singuri sa-si rezolve problema.

 

Eugenia SVIT, LOCATAR “Din luna noiembrie ne-am adresat cu un demers oficial si la pretura si la primarie si la asociatie, si peste o luna a venit raspunsul ca adica asociatia nu are bani de a ne face, pretura ne spune ca o sa se staruie sa mearga cu un demers la primarie. Ni s-a spus ca daca suntem asociatia caselor privatize, trebuie sa facem noi din banii nostri. Contingentul de locatari sunt aproape 50% sunt pensionari.”

 

Contactat de Pro TV, seful Directiei Locativ Comunale a Primariei, Petru Gontea a spus ca  nu a fost inca aprobat bugetul, asa ca blocul nu poate beneficia de reparatie capitala deocamdata.

 

Petru GONTEA, SEF DIRECTIA LOCATIV COMUNALA “Locatarii trebuie sa se adreseze la administratorul blocului locativ, impreuna cu cel care sunt salarizati din banii locatarilor sa lichideze scurgerile din sistema de canalizare. Ce insemana nu au bani? Ei lunar acumunealza sume de la locatari? Atunci ei din acesti bani trebuie sa faca reparatie curenta.”

 

Potrivit locatarilor, inlocuirea tevilor ar costa in jur de 200.000 de lei, bani pe care ei nu sunt in stare sa-i adune.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn