Google+

Celebra declaratie a deputatului Sergiu Stati despre salariul sau, facuta intr-o discutie care a inceput de la ideea de a reduce lefurile deputatilor? Voronin si Dodon si-au criticat fostul coleg de partid - VIDEO

Celebra declaratie a deputatului Sergiu Stati despre salariul sau, facuta intr-o discutie care a inceput de la ideea de a reduce lefurile deputatilor? Voronin si Dodon si-au criticat fostul coleg de partid - VIDEO
Embed:

De fapt, deputatii vor sa-si micsoreze salariile. Membrii comisiei politica externa, in cadrul careia deputatul Sergiu Stati a facut deja celebra declaratie legata de salariul de parlamentar, spun ca discutia a fost cu totul alta si a inceput, de fapt, de la ideea de a reduce lefurile alesilor. Tot astazi, Vladimir Voronin si Igor Dodon au sarit sa-si critice fostul coleg de partid.


Igor DODON, LIDER PSRM: ”Daca ii este greu sa fie deputat lasa sa cedeze mandatul. Nimeni nu il tine cu sila. Scrie cerere, depune mandatul, oricare, nu zic numai de dl Stati. Oricare se jaluie ca nu poate trai. Oamenii cu 1500 de lei cum traiesc? Pensionarii cu 700 - 800 de lei? Asta e cinism politic si om fara soviste cand face astfel de declaratii publice.”


Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Serioja cu demagogia toata viata. Si-o cumparat automobil Skoda Octavia din saracia ceea de 7500.”


Solicitat de PRO TV, deputatul Sergiu Stati a refuzat sa comenteze declaratiile fostului sau sef de partid.


Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Acolo toti erau buni: prietenul vostru Mihai Ghimpu, doamna cu pampersul, artistka Alina Zotea si frumoasa ceea de la noi, Ivanov.” 

Cei prezenti la sedinta comisiei, in cadrul careia s-a facut declaratia, spun insa ca discutiile au pornit de la altceva.


Alina ZOTEA, DEPUTAT PL”Eu am prezentat un proiect ca cei decorati post-mortem sa primeasca 500 de lei. Mihai Ghimpu a propus ca sa micsoram salariul deputatilor, apoi dna Ivanov a spus ce a spus... apoi dl Stati.”


Valentina BULIGA, DEPUTAT PD, PREŞEDINTE COM. POL. EXTERNĂ: ”Se discuta un proiect legat de indemnizatii, deputatii s-au exprimat si am ajuns la declaratiile dlui Stati.”


Si totusi, le ajunge sau nu salariul de 7500 de lei parlamentarilor moldoveni?


Igor DODON, LIDER PSRM: "Nu sunt 7500 delei, cu toate indemnizatiile sunt in jur de 10 - 11 mii si sotia are vreo 10 - 11. Vetinitul 15 - 20, 22 de mii de lei pe luna. E greu, dar incercam sa supravietuim."


Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Daca stam aici, inseamna ca e normal.”

 

Alina ZOTEA, DEPUTAT PL: ”Un deputat poate foarte bine trai cu aceasta suma, niciodata nu m-am plans, daca as putea, as da la altii.”


Valentina BULIGA, DEPUTAT PD, PREŞEDINTE COM. POL. EXTERNĂ: ”Este posibil sa supravietuiesti. Salariile si pensiile continua sa fie mici.”


Acum 2 zile, in cadrul sedintei comisiei politica externa, din care face parte, fostul comunist Sergiu Stati a declarat ca e foarte greu sa supravietuiesti cu 7500 de lei, salariu de deputat. Asta in conditiile in care salariul mediu pe tara este de putin peste 4700 de lei. Cu tot cu indemnizatia lunara pentru transport, alocatia pentru locuinta si indemnizatiile pentru concediu pe care le primesc de 2 ori pe an, primele de Craciun si Paste, retributia unui ales al poporului poate ajunge chiar si la 22 de mii de lei lunar.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn