Google+

Mii de proiecte in valoare de sute de milioane de euro au fost implementate in ultimii ani in Republica Moldova, datorita Guvernului Romaniei - VIDEO

Mii de proiecte in valoare de sute de milioane de euro au fost implementate in ultimii ani in Republica Moldova, datorita Guvernului Romaniei - VIDEO
Embed:

S-a promis asa ca s-a realizat. Mii de proiecte in valoare de sute de milioane de euro au fost implementate in ultimii ani in Republica Moldova, datorita Guvernului Romaniei. Peste opt sute de gradinite au fost renovate din banii romanilor, a fost reparat Muzeul de Arta, iar sala cu Orga si-a recapatat maretia de candva. Ambasada Romaniei in Republica Moldova a lansat pe canalul sau de Youtube, sase videoclipuri in care pot fi vazute realizarile din ultimii ani.

 

Dupa mai bine de 25 de ani, sediul central “Dadiani” al Muzeului National de de Arta a Moldovei si-a deschis usile acum doi ani, gratie sprijinului finaniciar in valoare de un milion de euro oferit de Guvernul roman.

 

Datorita proiectului strategic ”Imbunatatirea capaciatatii de raspuns a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare” in tara au aparut 5 ambulante noi, dar si o serie de utilaje pentru pompieri si salvatori. Totodata datorita interventiilor SMURD au fost salvate o multime de vieti. Numai de la inceptului anului au fost realizate 8 interventii transfrontaliere si 17 aero-medicale.

 

Timp de 3 ani s-au renovat 10 sectii de la Institutul Mamei si Copilului. Totul, datorita unui grantul de 2,5 milioane de euro oferit tot de romani.

 

Bijuteria capitalei, “Sala cu Orga” a capatat o alta fata datorita lucrarilor de restaurare a demisolului, consolidarea fundatiei, refacerea fatadelor si acoperisului, care au costat 1 milion de euro.

 

Totodata, peste 196 de microbuze scolare au fost donate de Guvernul Romaniei tarii noastre. 10 dintre acestea au fost repartizate in Autonomia Gagauza pentru elevii care studiaza in scolile cu predare in limba romana.

 

Sistemele autonome de irigatie din mai multe raioane ale tarii au fost integrate cu alte sisteme performante, tot datorita guvernului Romaniei.

 

Gradinita din Zamcioji, Straseni care nu a fost reparata de mai bine de 50 de ani, acum un an si-a redeschis usile pentru micuti. A fost renovata fatada cladirii si schimbat acoperisul. Prin aceleasi schimbari, doar in ultimii patru ani au trecut 854 de gradinite din tara noastra. 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn