Moastele aduse la initiativa lui Igor Dodon au fost depuse astazi la Institutul Oncologic. Totusi, putini pacienti internati acolo au venit sa se inchine la relicve. In schimb, au stat in rand oameni veniti din oras. Cei de la Mitropolie spun ca toate cheltuielile au fost suportate de manastirea din Grecia de unde au fost aduse moastele.

Publicat:04.10.2018, 14:35


Moastele Sfantului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse acum doua zile pentru prima data la Chisinau, iar astazi au fost depuse la Institutul Oncologic. Cutia cu moaste a fost depusa pe o masa din hol, iar in fata ei s-a format rand. Printre cei care asteptau sa se inchine, era si Lidia Cregori care este internata in spital dupa ce a aflat ca sufera de cancer. 

Lidia CREGORI, PACIENTA: “Am fost si la bisericile de alaturi si m-am rugat la Dumnezeu am citit si cartea de rugaciuni si ingerul pazitor si simt ca m-a ajutat. Daca ai o credinta in suflet, va fi bine.”

 Iar Angela Vitiu a venit aici cu gandul ca va avea mai multa putere psihologica sa-si revina dupa operatia pe care a suportat-o. 

Angela VITIU, PACIENTA: “Ne-am rugat pentru sanatate, poate ne-a ajuta  Domnul, ne-a pune pe picioare si sa mergem inainte.”

 Totusi, cei mai multi veniti sa se inchine nu erau pacienti, ci oameni veniti din afara spitalului. 

“Sa fie pace, chiar stand in rand m-am rugat sa fie pace si sanatate.”

“O stare ca numai te-ai inchinat si vrei indata sa plangi. Am cerut sanatate pentru apropiatii mei si indata vreau sa plang. O minune.”

La amiaza moastele au fost luate de la spital si duse inapoi la catedrala din centrul capoitalei. In urmatoarele 10 zile, acestea vor fi expuse in mai multe orase din tara. 

Vadim CHEIBAS, SECRETARUL MITROPOLIEI MOLDOVEI: “Este important de a veni si a cere mijlocire de catre Santul Mare Mucenic Pantelimon, deoarece fiecare dintre noi este bolanv atat trupeste cat si sufleteste.”

 Moastele au fost aduse de la manastirea “Sfantul Pavel” de pe Muntele Athos, Grecia la initiativa presedintelui Igor Dodon, iar cei de la Mitropolie sustin ca toate cheltuielile au fost asigurate de manastire. Se spune ca Sfantul Pantelimon a fost mecic si este considerat de cei credinciosi drept ocrotitorul bolnavilor.